Szoktátok ezt alkalmazni?
"Szabálytalan...??? Érdekes, Ausztriában már régóta tapasztalható"
Ausztriában, Németországban igen. Ettől még Magyarországon lehet nem megengedett. Tudtad, hogy a kresz nem azonos minden országban?
Én alapvetően be szoktam nyomni, elsősorban autópályán, így a mögöttem érkező látja, hogy "gebasz" van és hirtelen kell lassítani, megállni.
Míg lehet, hogy önmagában a fékezést, lassulást nem venné észre és bele rongyolna a sorba.
Plusz így a "nagyon sietek takarodjatok előlem" embereknek is leesik, hogy nem hobbiból, szivatásból lassul előttük a sor.
14/15 ITGuy ***** válasza:
#12 linkeled a jogszabályt, miszerint szabálytalan?
Milyen IT guy, aki nem tud szöveget értelmezni? Nem írtam, hogy szabálytalan. Azt írtam, attól, hogy valami Ausztriában szabályos, még lehet Magyarországon nem megengedett, mert nem ugyanaz a kresz.
Remélem, nem programozó vagy ennyi logikai készséggel.
Egyébként ha egyedül nem megy, nagyon szívesen belinkelem a kreszt, ami - mily meglepő - több képpen is értelmezhető az adott szituációra. Mert ugye felsorolja, hol lehet a mindkét oldali irányjelzőt használni, és nem említ olyat, hogy dugóban. Tehát én értelmezhetem úgy, hogy nincs megengedve, hiszen nemírja a kresz, hogy szabad - te pedig értelmezheted úgy, hogy nincs konkrétan megtiltva.
Mielőtt megkérded: a magyar jogszabály értelmében a gyermekeket szállító autóbusz vagy az iskolabusz használhatja külön megnevezve, illetve az úttesten levő elromlott jármű megjelölésére használható a mindkét oldali irányjelző együttesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!