Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán át lehet...

Forgalmi vizsgán át lehet egyáltalán menni kenőpénz vagy kapcsolatok nélkül? (Miskolc)

Figyelt kérdés

Kétszer buktam meg a forgalmi vizsgán. Elsőre jogos volt, rossz sávba kanyarodtam, és éreztem magamon, hogy még elég bizonytalanul vezetek. Ezt a másodikat viszont annyira igazságtalannak érzem.

Hibapont nélkül végigmentem a vizsgakörön, és a parkolás miatt buktattak meg. Jobbra hátra kellett volna beállnom két autó közé úgy, hogy a hozzám közelebb eső autót nem parkolták le normálisan (túlságosan elöl állt meg, az orra kilógott az útra).

Láttam, hogy nem tudok beállni tőle, de sehol máshol nem volt lehetőség így parkolni (jobbra hátra parkolást húztam), mert kongott a parkoló az ürességtől azon az oldalon, a másik oldal meg fullon volt.

Elkezdtem tolatni, láttam, hogy nem férek be, próbáltam korrigálni, de közben néztem a tükröt, egyáltalán nem voltam túl közel a másik autóhoz, erre a vizsgabiztos beszólt az oktatónak, hogy avatkozzon közbe, úgy nyomta meg az oktató a féket.

Most annyira el vagyok keseredve, hogy lesz így valaha is jogsim, ha minden sz*rba belekötnek a vizsgán? :(

Pedig úgy érzem, megy a vezetés, még a vizsgabiztos is azt mondta, hogy jól vezetek, és reméli, következőre átmegyek.

2020. dec. 3. 20:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

"Láttam, hogy nem tudok beállni tőle"

Akkor miért lenne igazságtalan? TUDTAD, hogy nem jó helyet választottál, mégis folytattad a manővert. Parkolási feladatnál nincs megszabva, hogy hol állj meg, ha nem találsz helyet, egyszerűen mondod, hogy nincs hely.

Én eddig 3 jogosítványt szereztem (B, A2, A). Mindegyik forgalmi része elsőre megvolt. Kenőpénzt egyszer sem adatam.

2020. dec. 7. 18:01
 22/28 A kérdező kommentje:
Nehéz "jó helyet választani", ha nincs másik hely. Persze, mondjam azt, hogy nem állok be oda, aztán jól megvágnak anélkül, hogy megpróbáltam volna. Álomvilágban éltek, ha azt hiszitek, a vizsgabiztos kedvesen, mosolyogva engedte volna, hogy átmenjünk egy másik parkolóba.
2020. dec. 7. 18:19
 23/28 anonim ***** válasza:
Nekem sikerült, pedig sosem gondoltam volna, úgyhogy igen, át lehet menni :D A legszigorúbb vizsgabiztosnál mentem át másodszorra, nyilván nem is próbáltam lefizetni. Amikor kiírtad a kérdést, aznap volt pontosan 2 éve :)
2020. dec. 10. 12:52
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy eddig nem is gondoltam így bele, de ezentúl sokkal jobban fogok figyelni arra, hogyha nem sikerülne elsőre jól leparkolnom, akkor kijavítom és nem hagyom úgy még ha nagyon sietek akkor sem, mert lehet hogy valakinek ez ilyen sokat jelent. Nálunk az Aldi parkolóban szokott sok tanuló gyakorolni, engem is sokszor vitt oda az oktatóm, így gondolom vizsgán is ott kell megcsinálni a merőleges parkolást (én párhuzamost húztam mind a kétszer).

23. vagyok.

2020. dec. 10. 13:08
 25/28 A kérdező kommentje:
rendes tőled #24-es :) hát igen, nem túl jó érzés ilyen miatt megbukni, és megint 11 ezret fizetni, na meg az a sok stressz...
2020. dec. 10. 16:39
 26/28 anonim válasza:
Hát én nem tudom annyi ember van aki szó szerint segg hülye és boríték ellenében atmegy ha nem ők mondják el sem hiszem! Na meg látni és tapasztalni is lehet mikor két sávos uton megy a zebrán az emberke és le se xarjak siman el mennek mellette megállás nélkül az ilyen borítékos analfabéták! Mert ugye akit hülyére tudnak venni az oktatók, pedig tisztességessen tanulnak és vezetnek,azoknak nem ajánlják fel a lehetőséget... az analfabétakat meg át csusztatják..
ápr. 1. 22:50
 27/28 anonim válasza:
Amúgy már a fax kivan hogy az analfabéta cigokat egyből atcsusztatják a köcsögök aki meg tanul egyetemre jár azokat meg sorra húzzák meg minden xarért, hát hol a gexibe élnek már komolyan mondom akkor mondja meg a gexi oktató mennyi pénz kell neki még és felejtsük el egymást ez az egész semmi másról nem szól csak a lehuzzásról, meg az embereket lelkileg kikészitéséről, remélem a karma mindenkinek meg adja azt ami jár! 🤬🤬🤬
ápr. 3. 20:08
 28/28 anonim ***** válasza:

Nem vagy forgalomba való. Ilyen egyszerű. (Az általad említett dögevő c typeok az életbe sem valóak, de ez más kérdés.)

ápr. 3. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!