Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán át lehet...

Forgalmi vizsgán át lehet egyáltalán menni kenőpénz vagy kapcsolatok nélkül? (Miskolc)

Figyelt kérdés

Kétszer buktam meg a forgalmi vizsgán. Elsőre jogos volt, rossz sávba kanyarodtam, és éreztem magamon, hogy még elég bizonytalanul vezetek. Ezt a másodikat viszont annyira igazságtalannak érzem.

Hibapont nélkül végigmentem a vizsgakörön, és a parkolás miatt buktattak meg. Jobbra hátra kellett volna beállnom két autó közé úgy, hogy a hozzám közelebb eső autót nem parkolták le normálisan (túlságosan elöl állt meg, az orra kilógott az útra).

Láttam, hogy nem tudok beállni tőle, de sehol máshol nem volt lehetőség így parkolni (jobbra hátra parkolást húztam), mert kongott a parkoló az ürességtől azon az oldalon, a másik oldal meg fullon volt.

Elkezdtem tolatni, láttam, hogy nem férek be, próbáltam korrigálni, de közben néztem a tükröt, egyáltalán nem voltam túl közel a másik autóhoz, erre a vizsgabiztos beszólt az oktatónak, hogy avatkozzon közbe, úgy nyomta meg az oktató a féket.

Most annyira el vagyok keseredve, hogy lesz így valaha is jogsim, ha minden sz*rba belekötnek a vizsgán? :(

Pedig úgy érzem, megy a vezetés, még a vizsgabiztos is azt mondta, hogy jól vezetek, és reméli, következőre átmegyek.

2020. dec. 3. 20:31
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
64%

#10: Igen, kicsit túlzásba vitted a tagadást. Pl. így érthetőbb lett volna: Nem ismerek olyat, aki kenőpénzzel ment át VAGY mindenki, akit ismerek kenőpénz nélkül ment át.

Egyébként ez rám is igaz.

2020. dec. 4. 12:24
 12/28 anonim ***** válasza:
39%

Miskolcon egyetlen korrupt vb sincsen jelenleg, pár évvel ezelőtt nagytakarítás volt (nem csak itt). Közlekedési hatóságnál dolgozom, tudom...

Szóval nem tudsz vezetni.

2020. dec. 5. 18:26
 13/28 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. Ettől függetlenül nem kellene g#ciskedni. Megnéztem volna te hogy parkolsz oda be, nagyokos.
2020. dec. 6. 11:20
 14/28 anonim ***** válasza:
69%

Aki nem tud egy egyszerű parkolást megcsinálni, az ne fogja másra a bukást, nekem ez a véleményem...

Egyébként azt is elmondom, hogy nem számít hibának, ha nem állsz be az első adandó parkolóhelyre valamiért, csak a 3.-4. kihagyott lehetőségnél szólnak. Tehát alapból nem kellett volna megpróbálnod, ha tényleg olyan nehéz volt beállni. Mész egy kicsit, és ha tényleg nincsen máshol hely, akkor visszamész. A forgalmi vizsga nem arról szól, hogy egy előre meghatározott úton kell végigmenned, mint egy kötöttpályás járműnek.

Ha meg a vizsgabiztos közbeszólt, nyilván nem ok nélkül tette.

2020. dec. 6. 11:25
 15/28 A kérdező kommentje:
Az volt a gáz, hogy nem volt másik olyan hely a parkolóban, ahol meg lehetett volna csinálni a manővert. Már végigjártam előtte a parkolót. :/
2020. dec. 6. 11:34
 16/28 A kérdező kommentje:
Láttam, hogy oda nem fogom tudni betenni, nyilván másik helyet választottam volna, ha lett volna. Elég rugalmatlan ez az egész, pl. simán beálltam volna oda akár jobbra előre, akár balra előre menetben. Életszerűtlen az egész így. A való életben nyilván nem az adott szituációhoz képest legnehezebb parkolási módot fogod választani...
2020. dec. 6. 11:37
 17/28 anonim ***** válasza:
32%
Esetleg akkor szólhattál is volna és lehet mégsem olyan rohadék az a vizsgabiztos, lehet elmentetek volna egy másik parkolóba.
2020. dec. 6. 11:38
 18/28 A kérdező kommentje:
Vagy éppenséggel anélkül meghúz, hogy egyáltalán megpróbáltam volna...
2020. dec. 6. 11:47
 19/28 anonim ***** válasza:
32%
Olyan meg nincs.
2020. dec. 6. 12:16
 20/28 anonim ***** válasza:
2-es válaszoló: nagyon nagy mákod volt. Alap esetben a záróvonalon előzés (vagy csak simán az azon történő áthaladás) és a két sáv közé érkezés is azonnali bukás. Hozzátenném, jogosan. Mást meg sokkal kisebb hibáért húznak meg. Nem túl igazságos...
2020. dec. 7. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!