Audi A8 D2 2.5 TDI motor mennyire lehet jó választás? Mennyire megbízható ez a motor? Sok jót nem halottam róla, de rosszat se nagyon. Mik a tapasztalatok? Ellehet vele autózni ezzel a nagy kasznival is?
Te, lehet tudod jobban, hogy hol készültek, mint én, de most a kedvedért, amíg szünetel az F1, megnéztem 2 adatot:
-2.5 TDI V6:
hengerfurat 78.30 mm
löket 86.40 mm
-3.3 TDI V8:
hengerfurat 78.30 mm
löket 86.30 mm
Gondolom ez teljesen véletlen, hogy ezek az adatok egyeznek, biztos nem azért van, hogy ugyanaz a blokk, ugyanaz a henger, hosszabb főtengellyel és vezérműtengellyel.
És igen, nagyon tisztában vagyok vele, mi az az adagoló, és mi az a befecskendező. Elég lényeges különbség, de alapjaiban a blokk és a motor nagyon nagyon hasonló. Még a problémák is azonosak, pl vezérműtengelykopás. Biztos csak véletlen.
Fú bakker! Akkor azok a 4 hengeres meg v12-es benzinesek amik ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkeznek, mindd a 2.5 tdi blokkjával készültek? Ez nem lehet véletlen!
A győri motorgyár 1 beszállítótól kapja az acélrudakat amikből kialakítják a vezérműtengelyeket. Ugyanabból a rúdból készül az 1.0 tfsi és a 6.0 v12 tdi vezérműtengelye is, más más gyártósoron. A minőségbeli probléma a 90es évek végén az összes motorjukat érintette. A legdurvábban a dieseleknél jelentkezett.
13-as
Igen, csak a 1.0-nak és a V12-nek nincs ennyi közös paramétere. Na mindegy is, tényleg ezen kár vitázni.
Kérdező: ilyen autóba nem is illik a kézi. Nekem is automata volt a 4.2.
15ös
De van egy hatalmas előnyük minden más autóhoz képest: nem rozsdáznak. Ez egy 7es vagy S klass-nál sokszor a véget jelenti. Ha valakinek ilyen régebbi autók jönnek be (miért is ne) akkor okos választás.
16 vagyok
Én dumáltam már eleget az előző válaszokban is, sőt a vitát is én generáltam 😬 Az elektronikához annyit, hogy az enyémben az volt a leggyengébb pont. Villogott össze-vissza minden, nem működtek bizonyos cuccok, hétvégente mindig kábeleket húzogattam, forrasztottam a kárpitok alatt, sokszor eredménytelenül. De az autóra összességében ezek a dolgok nem voltak nagy hatással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!