Audi A8 D2 2.5 TDI motor mennyire lehet jó választás? Mennyire megbízható ez a motor? Sok jót nem halottam róla, de rosszat se nagyon. Mik a tapasztalatok? Ellehet vele autózni ezzel a nagy kasznival is?
Szakikám! Áruld már el, hogy lehet a 2.5ös és a 3.3as ugyanaz a motor amikor az előbbi elektronikusan vezérelt forgóelosztós adagolóval szerelt az utóbbi meg common rail.
5ös
Egy az egyben ugyanaz. Ugyanaz a hengerek mérete, blokk, minden. A 2.5-ös adagolós volt még, a 3.3 pedig Common Railes. Ez elsőre hatalmas különbségnek tűnhet, pedig nem az. Ugyanis a 2.5-ben is a Bosch adagoló már elektronikus volt, nem egy mechanikus rendszerről beszélünk, de azt már nem merték, vagy nem tudták meglépni, hogy 8 hengerhez is adagolót tegyenek. Inkább az akkor nagy ujdonságnak számító Common Railhez nyúltak, megoldható volt technikailag. Hogy miért nem az akkor a VW/Audi által istenített PD rendszer került rá? Jó kérdés, gondolom nem tudták megoldani, könnyebb volt a CR-t ráfaragni. Igazából egy szükségmegoldás volt, mert a BMW is bedobta a V8 dízelt, az Audinak azonnal lépni kellett. Ha minden igaz, a legkisebb személyautóba tety V8 dízel címet is elnyerte.
Kérdező: a 3.7 es a 4.2 a korábbi Audi V8-ban, es a következő D3as Audi A8ban is benne volt. A 4.2 került aztán A6-ba is, ebből lett faragva az RS4 motorja, stb. Meg amúgy is, ezek alapvetően nagyon strapás, viszonylag egyszerű szívó benzines motorokról beszélünk.
Nekem volt egy D2es A8-asom, 4.2 benzines, egy időben benne éltem, nagyon sokat mentem vele. Imádtam. Jó barátomnak még mindig megvan egy 3.3 TDI, mostanában újra elkezdte használni, és nagyon szépen megy. Olyan finoman, selymesen jár a motorja, hogy hihetetlen. De majdnem annyit zabál, mint egy benzines, 10 liter felett.
Ja és a kérdésre: semmiképp se 2.5 TDI-vel vedd.
Lool. Ne akarj már kioktatni erről a 2 semmirevaló motorról. Jobban ismeremőket mint te. Méghogy a blokk ugyanaz. Lószart. Teljesen mások. Az egyik a győri gyár G1es épületében készült, a másik a G10-ben. Két külön gyártósor. Közük nincs egymáshoz. Modulárisan sem.
Aki szerint meg nem nagy a különbség egy forgóelosztós adagolós befecskendezőrendszer meg egy common rail között annak nem kis baj van a fejében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!