Fékrendszer cserénél ezek reális árak?
Féktárcsa - 28.000 (kettő)
Fékbetét - 16.000
Fékpofa (garnitúra) - 14.000
Kézifék bowden - 18.000
Munkahenger - 6.000/db
Az árak körülbelüli értékek, fél éve költöztünk új városba, elvittük a kocsit szerelőhöz, aki ezeket az értékeket mondta, de mivel én nem értek hozzá, viszont nem szeretném, hogy átverjenek, így az lenne a kérdés, hogy valósak az értékek vagy pedig túl van árazva?
A munka díj ezen felül kerülne számításra.
1.4-es Opel astra g-ről van szó.
Előre is köszönöm a válaszokat!
"A munka díj ezen felül kerülne számításra."
Tehát ez csak az alkatrész ár. Szerintem nem drága. De előtted a net. Alkatrészes weboldalakon tudod ellenőrizni, hogy mi mennyi. Pl zs.hu, kovácsautó, stb... Típus szerint is rá tudsz keresni. Annyi, hogy ne a legolcsóbb, leggagyibb márkákat nézd!
Összehasonlításul a H Astrámon nyáron cseréltem fékeket. 4 féktárcsa + hozzájuk tartozó betét volt szűk 60 ezer forint, olcsóbb kategóriás, de elfogadható minőségű (Zimmermann) márkából.
Ezek az Unix, Bárdi kedvezmény nélküli árai. Nagyjából a középkategória. A szerelő ez közel féláron kapja meg.
Ha magad veszed pl a Kovács-autónál, vagy zsu.hu, stb akkor te is közel féláron jutsz hozzá, de nem biztos, hogy hozott anyagból elvállalja a szerelő.
Persze, teljesen jól lennének, csak nem egy g astrához.
Bár ha ezek után nem számol fel munkadíjat, akkor esetleg.
Ahol én veszem az alkatrészeket, ennyiért nincs is féktárcsa.
Bárdinál, meg unixnál vegyen az, aki nyert a lottón.
Ugyanazt adja 2x, 3x áron, mint egy átlag webshop.
Autodoc.hu oldalon nézd meg. Nem ritka ott a 30%-os kedvezmény, szóval ennyivel számolj.
Ezek az árak így önmagukban semmitmondóak, mert nem írtad, hogy milyen márkájú és típusú alkatrészekről van szó.
Nemrég cseréltem fék alkatrészeket és erősen túlzónak találtam ezt az árfekvést. Igaz, én egy III. generációs swifthez vettem ezt-azt, szóval nem biztos, hogy ugyan az az ár, ezért rákerestem.....
Szóval 1,4-es Astra G.
A legelső oldalon -amit kidobott a kereső- ezeket találtam:
-féktárcsa 4000/darab
-fékbetét előre 6070.Ft (garnitura)
-kézifékhuzal 6422.Ft
-fék munkahenger (hátsó) 2029Ft.
-fékpofa 6397 (garnitura)
Vagyis, 3-4-5-szörös szorzóval számolt a mester, és még csak alkatrész árakról beszélünk, hol a javítási összeg?
Mellesleg amit leírtam, az annak kerül annyiba, aki életében most vásárol először ezen a helyen. Értsd a törzsvásárló(szerelő) ettől még olcsóbban kapja meg.(csak mondom)
Szerintem érdeklődj máshol......
Nem kisipari hulladékokról írtam.
A tárcsa pl. Brembo gyártmány.
A hitetlenek kedvéért itt az áru cikkszáma: 08.7627.11.
Az ára 7192Ft a pár!
Első betét garnitúrák, pl.: TRW, Valeo, Bosch, Metzger,....valamennyi 8000FT alatt.
Szóval keresni kell, mert van normális minőségű is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!