Autós pizzafutár esetében hogyan változik a gyorshajtás (egyéb vétségek) büntetése?
Figyelt kérdés
2010. aug. 11. 00:02
1/13 anonim válasza:
Mire gondolsz? Azt hiszed, hogy elnézik a szabályszegéseket, mert pizzafutár vagy? Nem hiszem, hogy elfogadnák a rendőrök azt az indokot, hogy azért szabálytalankodtál, mert valaki majdnem éhen halt.
3/13 A kérdező kommentje:
Én biztosan áthajtanék egy pár sárgán.
Időnként piroson.
A kérdést pontosítanám:
ha traffipax kap el 30 helyett 40-nel,
azt én fizetem?
2010. aug. 11. 00:37
4/13 anonim válasza:
pff hát énse bíznám rád az életemet...
6/13 A kérdező kommentje:
A pizzádat szállítanám.
Amúgy meg tőlem biztonságban lehetsz,
ha az utakon vagyok.
Ó, gyorshajtó Pizzafutár!
Szólj hozzá...
2010. aug. 11. 00:55
7/13 anonim válasza:
Teljesen mindegy. Te vezettél téged büntetnek. Biztos van olyan cég ami átvállalja a büntetést. De a büntetőpontot akkoris te kapod.
8/13 anonim válasza:
ez aranyos, én szeretem úgy megkapni a pizzámat h még meleg, de ha ez valakinek az életébe kerül akkor inkább lemondok róla.
9/13 anonim válasza:
Ha bizonyítható a gyorshajtás, akkor az elkövetőt (szabálysértőt) büntetik. Ha nem, akkor életbelép az objektív felelősség, miszerint a gj. üzembentartóját szankcionálják. Ha az üzembentartó a munkáltató akkor a szabálytalankodó munkavállalón ezt az összeget behajthatja.
10/13 anonim válasza:
Ha nincs megkülöböztetö jelzésed ( rendörség, mentö, tüzoltó), akkor a gyorshajtást büntetik - akár 10 km/óra túllépést is.
Ezt nem hiszem, hogy bárki is átvállalná, a saját zsebedböl kell fizetni, Az is elöfordulhat, hogy ha többször megbüntetnek, akkor a fönököd elküld, mert neki is kellemetlen, ha a rendörség zaklatja emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!