Melyik az az autó, amit jó vezetni 1 millió alatt?
Ilyen összegért általában 15 év feletti autókat találsz. Ezeknél nemcsak az a fontos, hogy jól eltalált típus legyen, hanem az is, hogy jó gazdái legyenek.
Pl. nekem egy 21 éves Mazda 323 (sedan) autóm van. Nagyon jó vezetni, de már kezdenek előjönni a nyűgjei. Ezt az autót most jó, ha félmillióért el lehetne adni, de ennyiért ritkán lehet ennyire használható autót venni, ezért is nehezen szánom rá magam az autócserére. Pl. az én autóm egészen egyedülálló abban, hogy kora és típusa ellenére alig rozsdásodik. Alapesetben azt mondanám, hogy egy 21 éves Mazda várhatóan tök rozsdás lesz. Noha egyébként a Mazdákat mások szerint is jó vezetni.
Az, hogy mit kellemes vezetni, függ attól is, mekkora távolságokra mész, ráadásul elég szubjektív érzés. Pl. nekem a Ford Focus kényelmetlen. Pedig sokan veszik, és sokan nagyra is tartják. Tesóm az én Mazdámat tartja kényelmetlennek, mert olyan alacsonyan van az ülés, hogy "el kell benne feküdni". Amíg ezt nem mondta, addig ez nekem föl se tűnt (akkor már évek óta használtam ezt az autót).
Vezettem Suzuki Swiftet is. Ha nem többszáz km-t autózol vele, akkor azt is jó vezetni. És ez aztán valóban megbízható! Presztízse alacsony, de megbízhatóan elvisz A-ból B-be, és ha netán javítani kell, mindenhol van hozzá alkatrész, ráadásul olcsón, és minden szerelő ért hozzá. Nem is rozsdásodik, tehát ár-érték arányban az egyik legjobb vétel. Annyi, hogy a Swiftek döntő többségében nincs klíma. Nézőpont kérdése, hogy ez mennyire befolyásolja a vezetési élményt.
Általában véve a japán autók kényelmesebbek, lágyabbak. A német autók keményebb rugózásúak. De a Suzukit ilyen szempontból ne soroljuk be a japánok közé. Ha sokat ülsz egy japán autóban, nem kellemes átülni egy keményebb rugózásúba, de ha megszokod, onnantól az sem zavaró - de hát ez is szubjektív.
A japán autók motorikusan megbízhatónak számítanak. Viszont Mazdának, Hondának elég gyenge pontja a rozsdásodás. Nagyon sokat számít, honnan származik az autó. A legtöbb ilyen árú autót nyugatról hozzák be (vagy hozták be évekkel ezelőtt, mikor előző tulajdonosa megvette). Általában Ausztriából és Bajorországból. Onnan bizony általában elég rozsdásan kerülnek ide. De persze erre is van kivétel.
Csak mellékesen írom, hogy egyszer régen pár hétig vezettem Ford Ka-t. Nekem pl. az is tetszett vezetési élmény szempontjából. Viszont annak a műszaki megbízhatóságáról semmit nem tudok. Ha van olyan, mint általában a Fordok, akkor jó.
> Csak manuális váltós érdekelne.
> Az elsődleges a jó vezetési élmény.
most akkor melyik?
6. trabantot is élmény vezetni főleg a mai időkben. utoljára 2018-ban volt szerencsém kipróbálni egyet. nem mindennapi használatra, de élménynek fenomenális volt :)
Illetve ki mihez szokott hozzá, az ikarus hátsó üléséhez képest és a vezetés élményéhez képest minden ami gurul jó, csak az igényeink különböznek. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!