Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik az az autó, amit jó...

Melyik az az autó, amit jó vezetni 1 millió alatt?

Figyelt kérdés
Nem kell erős legyen, csak kellemes legyen vele menni, de azért ne kelljen folyton szerelőhöz vinni. Csak manuális váltós érdekelne. Az elsődleges a jó vezetési élmény. Pontos típusokat írjatok légyszíves.
2020. nov. 2. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Ami még egyben van.....
2020. nov. 2. 20:07
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

Ilyen összegért általában 15 év feletti autókat találsz. Ezeknél nemcsak az a fontos, hogy jól eltalált típus legyen, hanem az is, hogy jó gazdái legyenek.

Pl. nekem egy 21 éves Mazda 323 (sedan) autóm van. Nagyon jó vezetni, de már kezdenek előjönni a nyűgjei. Ezt az autót most jó, ha félmillióért el lehetne adni, de ennyiért ritkán lehet ennyire használható autót venni, ezért is nehezen szánom rá magam az autócserére. Pl. az én autóm egészen egyedülálló abban, hogy kora és típusa ellenére alig rozsdásodik. Alapesetben azt mondanám, hogy egy 21 éves Mazda várhatóan tök rozsdás lesz. Noha egyébként a Mazdákat mások szerint is jó vezetni.

Az, hogy mit kellemes vezetni, függ attól is, mekkora távolságokra mész, ráadásul elég szubjektív érzés. Pl. nekem a Ford Focus kényelmetlen. Pedig sokan veszik, és sokan nagyra is tartják. Tesóm az én Mazdámat tartja kényelmetlennek, mert olyan alacsonyan van az ülés, hogy "el kell benne feküdni". Amíg ezt nem mondta, addig ez nekem föl se tűnt (akkor már évek óta használtam ezt az autót).

Vezettem Suzuki Swiftet is. Ha nem többszáz km-t autózol vele, akkor azt is jó vezetni. És ez aztán valóban megbízható! Presztízse alacsony, de megbízhatóan elvisz A-ból B-be, és ha netán javítani kell, mindenhol van hozzá alkatrész, ráadásul olcsón, és minden szerelő ért hozzá. Nem is rozsdásodik, tehát ár-érték arányban az egyik legjobb vétel. Annyi, hogy a Swiftek döntő többségében nincs klíma. Nézőpont kérdése, hogy ez mennyire befolyásolja a vezetési élményt.

Általában véve a japán autók kényelmesebbek, lágyabbak. A német autók keményebb rugózásúak. De a Suzukit ilyen szempontból ne soroljuk be a japánok közé. Ha sokat ülsz egy japán autóban, nem kellemes átülni egy keményebb rugózásúba, de ha megszokod, onnantól az sem zavaró - de hát ez is szubjektív.

A japán autók motorikusan megbízhatónak számítanak. Viszont Mazdának, Hondának elég gyenge pontja a rozsdásodás. Nagyon sokat számít, honnan származik az autó. A legtöbb ilyen árú autót nyugatról hozzák be (vagy hozták be évekkel ezelőtt, mikor előző tulajdonosa megvette). Általában Ausztriából és Bajorországból. Onnan bizony általában elég rozsdásan kerülnek ide. De persze erre is van kivétel.

Csak mellékesen írom, hogy egyszer régen pár hétig vezettem Ford Ka-t. Nekem pl. az is tetszett vezetési élmény szempontjából. Viszont annak a műszaki megbízhatóságáról semmit nem tudok. Ha van olyan, mint általában a Fordok, akkor jó.

2020. nov. 2. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Mi idén adtuk el a suzuki ignis-t 700 ezer ft-ért, ami 14 éves volt. Nem volt egy csúcsszuper autó, nem volt sokat vezetve, túlhajtva se. 120.000 km volt benne. Megjártuk vele Németországot, gond nélkül. Stabil 130-al mentünk vele, a max amit húztuk az a 150-160 volt, de akkor már nagyon pörgött a motor. Szervíz kb olajcseréken kívül nem igényelt semmit.
2020. nov. 2. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Az én nissan micram csúcs szuper vezetni, mert pici és nagyon jól lehet vele lavírozni a városban. Szerintem kényelmes is, a wv touran utan felüdülés beülni a puha székbe
2020. nov. 2. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
8%

> Csak manuális váltós érdekelne.

> Az elsődleges a jó vezetési élmény.

most akkor melyik?

2020. nov. 2. 21:43
 6/8 anonim ***** válasza:
95%

6. trabantot is élmény vezetni főleg a mai időkben. utoljára 2018-ban volt szerencsém kipróbálni egyet. nem mindennapi használatra, de élménynek fenomenális volt :)

Illetve ki mihez szokott hozzá, az ikarus hátsó üléséhez képest és a vezetés élményéhez képest minden ami gurul jó, csak az igényeink különböznek. :)

2020. nov. 2. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:
91%
#6,7,8: Az egész attól függ, a kérdező mit ért a vezetési élmény alatt. Csak magát az érzést, hogy vezet vagy konkrét elképzelése van. 6-os, a kérdező nem egy prémium sportkocsit akar vezetni, hanem valami olcsóbbat, egyszerűbbet, amire jó példa egy Ignis vagy hasonló kis autó.
2020. nov. 2. 22:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én most gondolkodom egy smart vételén :D lehet buta vagyok én is, városban 1-2 személy esetén nekem bőven elég lenne. Van másik autónk is, amivel távolabbra menjünk. Tudom utált kategória én se szeretem, amikor üres parkolóban áll egy smart... viszont praktikus lenne, kb 10 km városon belüli utazáshoz, nem akarok egy nagy autót főleg, ha egyedül megyek.
2020. nov. 2. 22:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!