Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hatályos magyar jogszabály...

Hatályos magyar jogszabály szerint Yamaha Tricity modelleket pontosan milyen jogsival lehet vezetni?

Figyelt kérdés

Kutatom a témát egy ideje és még több telefont is megejtettem, jogsi iskola nem tudja, motor szalon kereskedő szintén nem.

Yamaha Tricity modellek jelenleg 125/9kw — 155/11,1kw — 300 köbcentis 20,6kw változatban vannak.

A 125 verzió vezethető B125 és A1 jogsival is? Volt olyan infó hogy a 3 kerekes kitétel miatt jogszabály probléma van és csak A1 érvényes rá.

155 verzió az vezethető A1 vagy csak A2, A kategória jó?

300 verzió csak A2, A kategória vagy Magyarországon is van már B kategóriás jogszabály változás erre? Vagy még nincs de majd lesz?

Valamikor régen 2012ben csináltam az akkori! B125 jogsi kiegészítőt, motoros tapasztalatom van de följebb nem mentem mert máshogy alakult az életem. A jogosítvány kártyámon B logó meg A1 logó van.

Köszönöm mindenkinek előre!

ma 13:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem az, hogy hány kereke van, az tök mindegy, mert csak a quadokat sorolják külön kategóriába, és ott kell a B-s jogsi. Oldalkocsis motorra sem kell külön vizsgázni, innentől meg adott a szabályozás,hogy

A1-es jogsi, max 125cm3/15kW

A2-es jogsi, max 35kW (tehát a 155cm3-ast minimum A2-vel vezethető)

A korlátlan minden ami teljesítményben efelett van

ma 14:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Meg kell nézni a forgalmiban vagy a jszp-n, hogy milyen kategória.

Lekérdeztem párat és úgy látom, hogy a többségük L3e kategóriába (kétkerekű motorkerékpár) esik.

Így a vezetéséhez 125 cm3-ig A1, 125 cm3 felett A2 kategória szükséges.

A B125 csak az egyszerűsített A1 tanfolyam marketing neve. Ugyanolyan A1 kategóriát kapsz, mintha 0-ról csinálnád.

ma 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!