Az új jogszabály szerint tényleg nem kaphat egy pszichiátriai beteg se jogosítványt, vagy én értelmezem rosszul a cikkeket?
Mindenhol azt írják, hogy pszichotrop gyógyszert szedő emberek nem kaphatnak jogosítvány. A pszichotrop gyógyszerekbe beletartozik az összes pszichiátriai gyógyszer.(Mondjuk itt wikipediaról tájékozódtam)
Skizofréniára szedek antipszichotikumot alacsonyabb dózisban. Én egyik cikkből azt szűrtem le, pszichiátriai betegeknek nem igazán szokták megadni az alkalmasságit az idősebbekkel szemben. Ez sok problémát, balesetet okoz, mert az időseket nem annyira veszik szigorúan. Valami ilyesmit írtak.
9. PSZICHOTRÓP ANYAGOK ÉS GYÓGYSZEREK FOGYASZTÁSA
9.1. Az 1. alkalmassági csoportra vonatkozó előírások
9.1.1. Egészségi alkalmatlanságot kell megállapítani, ha a kérelmező rendszeresen, nem terápiás céllal használ pszichotróp anyagokat.
9.1.2. Egészségi alkalmatlanságot kell megállapítani azon kérelmező esetében, aki bármilyen formában rendszeresen, terápiás céllal használ a jármű biztonságos vezetéséhez szükséges képességeket károsító pszichotróp anyagokat, ha a felszívódó mennyiség akkora, hogy káros befolyást gyakorol a járművezetésre.
9.1.3. A 9.1.2. pontban foglaltakat megfelelően alkalmazni kell minden olyan egyéb gyógyszerre, illetve gyógyszer-kombinációra, amely káros befolyást gyakorol a járművezetői képességre.
9.2. A 2. alkalmassági csoportra vonatkozó előírások
9.2.1. A vizsgálatot végzőnek mérlegelnie kell azokat az 1. alkalmassági csoport esetében felmerülőkön túli járulékos kockázatokat és veszélyeket, amelyek erre a csoportra vonatkozó meghatározás által érintett járművek vezetésével járnak.
Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!