Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új jogszabály szerint...

Az új jogszabály szerint tényleg nem kaphat egy pszichiátriai beteg se jogosítványt, vagy én értelmezem rosszul a cikkeket?

Figyelt kérdés

Mindenhol azt írják, hogy pszichotrop gyógyszert szedő emberek nem kaphatnak jogosítvány. A pszichotrop gyógyszerekbe beletartozik az összes pszichiátriai gyógyszer.(Mondjuk itt wikipediaról tájékozódtam)

Skizofréniára szedek antipszichotikumot alacsonyabb dózisban. Én egyik cikkből azt szűrtem le, pszichiátriai betegeknek nem igazán szokták megadni az alkalmasságit az idősebbekkel szemben. Ez sok problémát, balesetet okoz, mert az időseket nem annyira veszik szigorúan. Valami ilyesmit írtak.

szept. 13. 18:31
A kérdező szavazást indított:
szerintem igen
szerintem nem
nem, nekem is van jogsim
nem tudom
1 szavazat
 1/6 A kérdező kommentje:
Az új jogszabály szerint tényleg nem kaphat egy pszichiátriai beteg se jogosítványt? Erre vonatkozik a szavazás.
szept. 13. 18:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

9. PSZICHOTRÓP ANYAGOK ÉS GYÓGYSZEREK FOGYASZTÁSA

9.1. Az 1. alkalmassági csoportra vonatkozó előírások

9.1.1. Egészségi alkalmatlanságot kell megállapítani, ha a kérelmező rendszeresen, nem terápiás céllal használ pszichotróp anyagokat.

9.1.2. Egészségi alkalmatlanságot kell megállapítani azon kérelmező esetében, aki bármilyen formában rendszeresen, terápiás céllal használ a jármű biztonságos vezetéséhez szükséges képességeket károsító pszichotróp anyagokat, ha a felszívódó mennyiség akkora, hogy káros befolyást gyakorol a járművezetésre.

9.1.3. A 9.1.2. pontban foglaltakat megfelelően alkalmazni kell minden olyan egyéb gyógyszerre, illetve gyógyszer-kombinációra, amely káros befolyást gyakorol a járművezetői képességre.

9.2. A 2. alkalmassági csoportra vonatkozó előírások

9.2.1. A vizsgálatot végzőnek mérlegelnie kell azokat az 1. alkalmassági csoport esetében felmerülőkön túli járulékos kockázatokat és veszélyeket, amelyek erre a csoportra vonatkozó meghatározás által érintett járművek vezetésével járnak.

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

szept. 13. 19:03
 3/6 anonim ***** válasza:
81%
én némely épeszűnek sem adnék jogosítványt, nemhogy aki gyógyszert szed...
szept. 13. 19:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Áhh, így már értek mindent. Köszi, szuper vagy!
szept. 13. 19:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyesnek szólt.
szept. 13. 19:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Ma kaptam meg 10 évre, semmilyen korlátozást nem kaptam, egyedül a szememre, hogy szólnom kell ha romlik. A többit megbeszéltük az orvosokkal, ha baj van nem szállok be. Nagyon meglepődtem.
okt. 16. 17:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!