A Ferrariknak miért vilog a vészvilogójuk fékezésnél? PL itt is látható: www.youtube.com/watch?v=Db4JL537_Cs
Figyelt kérdés
2020. okt. 31. 21:15
1/10 anonim válasza:
Minden újabb autónak villog, amikor hirtelen lassulást érzékel. Nem kell ehhez Ferrari, egy Opel is tudja ezt.
2/10 anonim válasza:
Ahogy az első mondja. És hogy miért? KRESZ-ben is benne van, hogy intenzívebb fékezést vészvillogóval kell jelezni, hogy beléd ne szaladjanak hátulról.
4/10 anonim válasza:
#2: Valójában sehol nem szerepel ilyen a kresz-ben, pedig lenne értelme.
Az az értelme, hogy nagy sebességnél (pl. autópályán) nagy fékezés után a mögötted haladó hamarabb észlelje a lassulást és több ideje legyen fékezni.
5/10 anonim válasza:
Sőt, gyakran még viszonylag magas frekvenciával villog is közben, hogy még feltűnőbb legyen.
6/10 anonim válasza:
Magyar kresz-ben nincs olyan, hogy vészvillogó, asszem egy ilyen van, hogy ha Iskolabusz mind kettő irányjelzőjét egyszerre működteti akkor tilos a kikerülése.. vagy valami ilyesmi, még buszból tanultuk.
7/10 anonim válasza:
"Újabb" autókba a 15-20 évesek is beletartoznak. Opel mondjuk pont a féklámpát villogtatja ugyan ezen okból, de pl Fordhoz volt szerencsém, ami a vészvillogót kapcsolja be ugyanígy. Szóval nem olyan új dolog ez. A funkcióját jól leírták előttem, nem ismétlem meg.
8/10 anonim válasza:
Én is láttam azt a Ferrarit, nagyon szép!
Ahogy előttem is írták, minden autónak villog.
9/10 veterán vas válasza:
Jól mondja #6 nincs olyan hivatalosan hogy vészvillogó.
Lásd még a szlovákiai magyarok szlengjében a "négyesindex" (Bödőcs) ;)
10/10 A kérdező kommentje:
Nem figyeltem a többi kocsit, hogy mit csinál fékezés közben. :) Köszönöm a választ mindenkinek.
2020. nov. 2. 22:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!