Betartod városban az 50 km/h-s sebességhatárt?
Betartom amióta Volvom van. Előtte Suzukim volt, azzal 55-öt mentem.
Vicces ebben, hogy a Suzukival 55-nél is gyakran jöttek a seggemben, de Volvoval nagyon ritkák fordul ez elő. Aki tudja ez miért van, írja meg.
Én is Bp-n autózom, és az 50 km/h nagyon tötymörgősnek tűnik, azon emelhetnének kicsit.
Mióta tempomatos autóm van, azóta könnyebb, mert városban is remekül lehet használni hosszabb szakaszokon. Ha az ember maga nyomja a pedált, akkor hajlamosabb rálépni, hogy jobban haladjon, de ha a tempomatot beállítom, akkor levehetem a lábam a pedálról, az autó meg tartja a sebességet, így kisebb az ingerencia, hogy gyorsítsak.
A sebességmérő készülék ("traffipax") a közigazgatási bírságot (azaz a büntetések 99%-át, lévén, nem jellemző, hogy személyesen utánad mennének, szinte csak mozgó mérőautóból ez a gyakorlat) megengedett+ 15 km/h+ 3%-tól küld csekket, ez 50-nél 66,5.
Ehhez jön hozzá az óra csalása.
68-69-ig (óra szerint) nyugodtan nyomom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!