Indokolt esetben lehet lassan hajtani főúton?
Műszaki hibás autóval forgalomban részt venni tilos.
A "biztonságérzetre" csak abban az esetben lehet hivatkozni, ha olyanok az útviszonyok (monszun jellegű eső, tejköd, jeges út stb..) - minden más esetben ez a forgalom indokolatlan akadályoztatása.
Ellenben szerintem még nem volt precedens rá a történelemben, hogy rendőr ezért büntessen.
A modern autók már letiltanak motorhiba esetén, lekorlátozzák a kocsi 50kmh-ra. Nem azért, hogy 200kmről hazavergődjön vele a sofőr, hanem azért, hogy félre tudjon állni vele biztonságos helyre, ahol megvárhatja a trélert.
két esetben mentem eddig 90-es korlátozásnál 30-50-nel. amikor frissen esett havat nem voltak képesek eltolni egy délelőttön keresztül a tekintetesurak, és amikor függönyszerű zivatarba kerültem, az első biztonságos lehajtásig, ahol megvártuk a végét.
Aki normál időjárási körülmények között nem képes tartani a 90-et, annak nem való jogsi, de ez nyilvánvaló.
Átvitt értelemben igen, ugyanis ez áll a KRESZ-ben:
"nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza".
A 40-el szarakodás a főúton ezt a józan ész szerint kimeríti.
"nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni"
Na igen, csak honnan számítunk valamit indokoltnak vagy indokolatlannak?
Na ez az, ahol a kiskapu van.
Mondjuk aki szerint az normális és indokolt, hogy egy tökéletes műszaki állapotú autó egy bexari sofőrrel nem mer 40-nél többel menni főúton az a delikvenssel együtt kéne, hogy visszaadja a jogosítványát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!