Tényleg én voltam "hülye", jogosan volt arogáns az
eladó a használtautó-kereskedésben vagy alapból paraszt
és nézzek máshol autót?
Figyelt kérdés
Megkérdeztem, hogy szabad-e fényképezni néhány autót egy használtautó-kereskedésben. Mivel nem egyedül hozok majd döntést, ezért akartam fényképezni. 1 percig flegmázott meg értetlenkedett, megúntam, hogy ha ekkora gond, akkor hagyjuk. Erre azt mondta lehet, de erre még nem volt példa. Ti is úgy gondoljátok, hogy biztos fényképeztek már ott autókat, csak nem kérdezték meg előre?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha komolyan érdekelne, kipróbálás 10-50000 forintba kerülne, ha nem kell az auto, akkor "buktam* az árát. Ha kell benne van az árban. Ez korrekt, gyakori? Első autót keresek, ezért ez a hülye, amatőr kérdés.
30, ha nem külföldről behozott autók, akkor nem "természetes". Azért szeretik levenni, mert trükközés van és ne kérdezd le a km-állást, kártörténetet, stb
2020. okt. 24. 04:48
32/42 A kérdező kommentje:
akkor offolom ezt a helyet, az is lehet beparázott, hogy lopott autót keresek
2020. okt. 24. 11:37
33/42 anonim válasza:
Lehetne kedvesebb is a kereskedő, de én látom a másik oldalt is. Amennyi fogalmatlan, de kötekedő vevőjelölt van, sok kereskedő már messziről leszűri, hogy mennyire érdemes foglalkozni vele. Az emberek 80%-a hibátlan akar autót venni áron alul. Ha a kereskedő normál áron akarja eladni az autót, már hőbörögnek, hogy ki akarja rabolni őket. Aztán meglát a 15 éves autó műszerfalán vagy a lökhárító sarkán egy karcot, és vakargatja a fejét, hogy nem jó a kocsi. Nincs az a drótkötél idegrendszer, ami kibírná ezt éveken keresztül úgy, hogy az ezredik vevőhöz is kedvesen és türelemmel viszonyuljon. Sajnos ez egy ilyen iparág.
2020. okt. 27. 15:52
34/42 anonim válasza:
#18 bszod, ő vállalta az egész nyűgöt mikor megnyitotta a kereskedését nemde? Akkor ne sírjon, ez nem egy kiló cukor hogy leveszed a polcról azt' kész, bevétele van belőle.
2020. okt. 27. 15:59
35/42 anonim válasza:
#34: ez teljesen igaz. Csak azért mondom, mert én is vásároltam már ilyennél, és fel voltam készülve, hogy nem egy óvodai dajka kedvességével foglalkoznak majd velem. Így is volt. Első autót venni rossz lehet így.
2020. okt. 27. 16:04
36/42 anonim válasza:
Inkább nézzél magánszemélynél és menjen el veled hozzáértő személy is.
2020. okt. 28. 08:43
37/42 anonim válasza:
Annyit kér a próbakörért amennyit akar. Általában nem szoktak kérni. Ez jelzés. Nem akar veled foglalkozni. Nem nézi ki belőled, hogy bármit meg tudsz venni. Esetleg, hogy károsítás nélkül tudsz vezetni. Mondtam már eladáskor, hogy "magával nem kötök üzletet".
2020. okt. 28. 08:55
38/42 anonim válasza:
36: Magánszemélytől sem feltétlenül jobb venni. Sőt, ő garanciát sem köteles adni, ha jól tudom - ellentétben a kereskedéssel.
2020. okt. 28. 08:58
39/42 anonim válasza:
Magályszemélyként sincsenek kötélből az idegeim. Odajön 3 forintot nem nézek ki belőle. Tárgyaljak vele? Másik: Sokba jöhet az automata váltó javítása. Akkor menjen nem automatát nézni. Viszont látás.
2020. okt. 28. 09:02
40/42 anonim válasza:
"egy BMW kipróbálása ne legyen már 50000 ft."
Az enyémmel 50.000 ért sem csapatnál.
Leteszed a vételárat, kipróbálod. Ha karc nélkül visszaadod az autót, dönthetsz megveszed-e. Ha odacsaptad tiéd az autó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!