Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg én voltam "hülye",...

Tényleg én voltam "hülye", jogosan volt arogáns az eladó a használtautó-kereskedésben vagy alapból paraszt és nézzek máshol autót?

Figyelt kérdés

Megkérdeztem, hogy szabad-e fényképezni néhány autót egy használtautó-kereskedésben. Mivel nem egyedül hozok majd döntést, ezért akartam fényképezni. 1 percig flegmázott meg értetlenkedett, megúntam, hogy ha ekkora gond, akkor hagyjuk. Erre azt mondta lehet, de erre még nem volt példa. Ti is úgy gondoljátok, hogy biztos fényképeztek már ott autókat, csak nem kérdezték meg előre?

A másik kérdésem az lenne, hogy ha komolyan érdekelne, kipróbálás 10-50000 forintba kerülne, ha nem kell az auto, akkor "buktam* az árát. Ha kell benne van az árban. Ez korrekt, gyakori? Első autót keresek, ezért ez a hülye, amatőr kérdés.

2020. okt. 22. 16:59
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
52%

Az, hogy te bemész, hogy fotózgatnál random autókat az tényleg érdekes.

Ha konkrét kinézett autóhoz mész, kipróbálod, megbeszélitek a feltételeket, alkudozol stb. Majd azt mondod, hogy meg kell beszélni valakivel és még fényképeznél az még talán ok (bár minek, amikor szinte minden HD fotókkal van hirdetve)

Ahol meg a próbakör fizetős, azt ott kell hagyni, lehúzás (ismét feltételezve, hogy komoly a szándék, nem pedig csak unatkozol és több olyat próbálnál ki amik nem alternatívái egymásnak)

2020. okt. 22. 21:05
 22/42 A kérdező kommentje:

A nézelődő nem potenciális vevő? Annak ellenére, hogy mmég soha nem vásároltam autót, úgy gondolom, hogy minimum 5-6 helyen meg kell nézni a kínálatot.

A fényképezés: más helyeken is meg szoktam kérdezni, hogy szabad-e? Jobb mintha odarohanna, ha nem teszed el azt a szart eltöröm a kezedet. Fényképezés célja: megmutatni akár a párodnak, hogy tetszik-e valamelyik és visszamenjünk- komolyabb szándékkal. Vagy megmutatni egy hozzáértőhöz és véleményt kérni tőle.

Megtanultam nem kell túl udvariasnak lenni. Ahol nem lehet, tegyenek ki egy tiltó táblát vagy feliratot.

2020. okt. 22. 21:18
 23/42 anonim ***** válasza:
74%

A nézelődő csak a jó eladónak potenciális vevő.

Az ilyen türhő parasztnak zaj.

2020. okt. 22. 21:28
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Autót nem úgy vesz a többség, mint cipőt, lófrál a plázában, aztán meglát valamit. Az a potenciális vevő, aki megnézte a hirdetéseket, tudja milyen autót akar, van elképzleése konkrét típus, esetleg elvárások szintjén, hogy mit akar.

Mint írtam, fent van a neten minden hidetés, szóval nincs mit lefényképezni alapvetően. Na meg képről nem nagyon lehet szakérteni, döntést hozni. A kép csak arra jó, hogy elmenj-e egyáltalán megnézni.

De ha meg nem vagy udvarias, akkor meg mit vársz? Miért legyenek veled azok?

2020. okt. 22. 21:29
 25/42 A kérdező kommentje:

Miért nem voltam udvarias?

Elmondtam azt is, hogy első vásárlás lenne, tapasztalatom nincs. Egy nőnek elég, hogy jól nézzen ki, utána esetleg visszamegy az ember vele, hogy alaposabban átnézze.

Rengeteg ilyen oldal annyira nem frissíti a dolgait, hogy jobbnak láttam ballagni 200 métert, csináltam pár képet, megnéztem az évjáratot, km-t, árat stb. Ennyi történt.

2020. okt. 22. 21:35
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Te magad írtad:

"Megtanultam nem kell túl udvariasnak lenni"

2020. okt. 22. 21:52
 27/42 A kérdező kommentje:

Ezt úgy kell értelmezni, nem fogom megkérdezni őket, csinálok képeket. Ha bepöccen, kitörlöm előtte, max. megkér, hogy menjek el. Ha túllépne egx határt, rendőrséget hívok.

A próbakör úgy lenne szerintem a legjobb mindkét fél számára, ha előtte mutatnál egy hivatalos számlakivonatot, hogy van pénzed megvenni. De ne kérjenek érte pénzt. A TV-t is vissza lehet vinni indoklás nélkül bizonyos időn belül és megkapod a teljes árát. Ebben a világban egy BMW kiprőbálása ne legyen már 50000 ft. Ez csak 1 vélemény a sok közül.

2020. okt. 22. 22:04
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Lehet a kereskedőnek van félnivalója, ezért nem engedi a fényképezést - vagy lehet azt gondolta valami autós újságíró vagy, azokat meg a nepperek nem igazán szeretik.

Sajnos a fényképes hirdetések sem biztos, hogy azt az autót és állapotot tükrözik, ahogy a telepen kinéz. Hány olyan történetről lehetett olvasni, hogy képeken jól néz ki, a valóságban meg törve van az oldala (csak persze arról szándékosan nincs feltöltve kép...), vagy a kárpit is szakadt (ezt is direkt úgy fényképezve, hogy ez az "apróság" nem látszódjon rajta).

Ahol pedig pénzbe kerül a próbakör, az valóban felejtős. Nincs az a hosszú próbakör, ahol 1000-1200 Ft-nál több üzemanyagot el tudnál égetni, szóval mire föl a 10-50e Ft közötti intervallum? Ha tesztvezetés közben összetöröd, és persze a te hibádból, akkor jogos, ha pénzt követel tőled javítás címszó alatt - de ezen kívül mégis mire föl?

Szerintem jól körbejárva az autót, illesztési hézagokat, sérüléseket, repedéseket keresve, gumikhoz lehajolva (és ellenőrizve, hogy milyen márkájúak, és hogy egyáltalán azonosak-e, mert a nepper ezen is szeret nyerészkedni), a káriton koszfoltokat és cigaretta égésnyomokat keresve, a pedálok gumijának kopását megnézve már saját magad is el tudod dönteni, érdemes-e ez az autó egyáltalán arra, hogy próbakörre vidd.

2020. okt. 22. 23:39
 29/42 A kérdező kommentje:

23:39

Köszönöm a részletes választ!

2020. okt. 23. 00:56
 30/42 A kérdező kommentje:
Az is természetes dolog, hogy egyik autón sem volt rsz tábla?
2020. okt. 23. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!