Tényleg én voltam "hülye", jogosan volt arogáns az eladó a használtautó-kereskedésben vagy alapból paraszt és nézzek máshol autót?
Megkérdeztem, hogy szabad-e fényképezni néhány autót egy használtautó-kereskedésben. Mivel nem egyedül hozok majd döntést, ezért akartam fényképezni. 1 percig flegmázott meg értetlenkedett, megúntam, hogy ha ekkora gond, akkor hagyjuk. Erre azt mondta lehet, de erre még nem volt példa. Ti is úgy gondoljátok, hogy biztos fényképeztek már ott autókat, csak nem kérdezték meg előre?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha komolyan érdekelne, kipróbálás 10-50000 forintba kerülne, ha nem kell az auto, akkor "buktam* az árát. Ha kell benne van az árban. Ez korrekt, gyakori? Első autót keresek, ezért ez a hülye, amatőr kérdés.
Hozzám is jött már 300 km-ről ember autót nézni. Állítása szerint pont ilyet keresett, próbakört mentünk, de semmi érzelmet nem láttam rajta, hogy tetszene neki vagy sem. Nézegette vagy egy órán át, aztán a végén azt mondta, hogy hall egy kis csapágy hangot (autószerelő volt), azt meg kell csináltatni. Úgyhogy nem kellett neki. Megkérdeztem azért, hogy mennyibe kerül az a csapágy csere. Azt mondja, 30-40 ezer. Borzasztó összeg lett volna ennyit terven felül elköltenie egy 10 éves, 2 milliós autóra, nem fért bele neki így ott is hagyta. Előtte bejelölt Facén, meg márkacsoportban láttam az aktivitását, így tudtam lekövetni, hogy megnézett vagy húsz autót, szerintem elutazgatott minimum 2000 kilométert, meg rászánt sok sok órát, napot, rég kifizette üzemanyagban annak a rohadt csapágynak az árát, mire kb egy év múlva talált olyat, amit megvett végül.
Másik: csaj ismerősöm autót akar venni. Lassan 3 éve. Kikérte 20-30 ember tanácsát, autószerelőkkel konzultált, netet bújt, és most már annyira fél, hogy nem mer megvenni semmit, nehogy valami baja legyen... Szóval én együttérzek az autókereskedőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!