Jó benzin,hol,mit?
Tapasztalatok alapján hol tankoltok szívesen?Hol adnak jó minőséget?
Prémium benzinnel kevesebbet fogyaszt az autó?
Én 98-as vagy 100-as benzint töltök bele bármelyik útba eső kúton (mind1 hogy melyik, de általában csak az egyik kapható), de nekem kevés olyan autók egyike van, amelyik ezt ki is tudja használni a 95-ös benzinnel szemben és jobb teljesítmény/fogyasztás arányt produkál az előnyösebb gyújtási időzítés miatt.
Szóval erre a kérdésedre a válasz: igen, kevesebbet fogyaszt az autó, ha képes kihasználni a magasabb oktánszámot. Ha nem, akkor egyáltalán nincs semmilyen különbség, csak drágábban tankolsz.
Minőség mindenhol kifogástalan, lényegében ugyanazt kapod mindegyik kúton.
Az én kocsim 5,2-5,3-t fogyaszt 100assal, (10% városban, 35% lakott területen kívül, többi pálya) a gyári adat 5,7-6,2.
Anyagilag nem éri meg, de egyszerűbb vele ott váltani, ahol a komputer szerint kéne neki.
En mindig Auchan kúton tankolom, szerintem ez a minőségesdi egy szemfényvesztés.
Bár én nem próbálok senkit meggyőzni, nekem elég hogy a szomszéd 400 forintért tankol a MOL/Shell/OMV kutakon én meg 328-ért az Auchannál Budaörsön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!