Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagy rizikó egy öregebb...

Nagy rizikó egy öregebb luxusmárkát venni mint egy új kisautót?

Figyelt kérdés

4millio forint környékén szeretnék autót venni és 2 lehetőség között tétovázok:

1. vadi uj , alap kisauto

2. 6 éves, 50e km, 1 év garanciás (márkaszervizes) Audi A3

Mindegyik 4 millió forint és nekem az AUDI hoz húzna a szívem, de félek, hogy tul nagy luxus manapság egy ilyen autó.

(Egyébként 1edül élek és átlag feletti a fizetésem)

2020. szept. 25. 12:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%

6 éves 50e km-t futott autó szerintem még nem öreg.

Az Audi A3 nem egy luxusautó.

Ilyen feltételekkel én is az A3-ast venném, mint valami fapados 3 hengeres Daciat.

2020. szept. 25. 12:59
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

6 éves azért nem olyan öreg. Azt hittem 20 évesre gondolsz.

Viszont gondold át, hogy hol használnád.

Én a kicsi újat venném, mivel naponta városban közlekedem. Belvárosi részen dolgozom, ahol a parkolás sokkal könnyebb egy kisebb autóval. Alig van hely, és sokszor úgy állnak, hogy nagyobb autó nem fér be.

És 99%-ban egyedül ülök az autóban.

Na, meg még 2 évesnél fiatalabb autóm sose volt. Szeretnék egyszer vadonatújat 😊

2020. szept. 25. 13:48
 3/22 anonim ***** válasza:
24%
Mondjuk nekem nem a Dacia jut eszembe a kisautókról 😁 egy új Corsa, Yaris vagy Fiat500. De ma láttam egy új Puntot, ami tök jól nézett ki.
2020. szept. 25. 13:51
 4/22 anonim ***** válasza:
36%

4 millió forint jelenleg a Swift belépő ára, annyiért a full fapadot kapod. Vagy kicsit extrás Daciát, de az szerintem még rosszabb.

Nem olyan öreg még, és ha valós a futásteljesítmény, akkor nem is feltétlen lesz egyből gondod az Audival, de nyilván az a különbség, hogy majd 2-3 év múlva az Audi már elkezdhet százezreket kivenni a zsebedből, míg egy új Suzuki még akkor is lényegében új autó lesz.

Sajnos a magyar átlag feletti fizetés sem feltétlen elég egy ilyen autó fenntartására, tekintve, hogy a magyar átlag feletti fizetés legtöbbször még mindig a nyugati átlag alatt van. És ezeket az autókat oda méretezik, ott veszik a legtöbben újonnan. Ezt érdemes átgondolni.

Nem titok, én összesen minden bevételi forrásomból havi ~500 ezer forintot keresek nettóban, van hogy több, van hogy kicsit kevesebb, de ez az átlag. Kettő autót tartok fent, amiből az egyik egy 5 éves, 60e km-es BMW 3-as, a másik egy 8 éves Kia Cee'd, majdnem 100 ezer kilométerrel. Ezt használom napi szinten, a BMW-t csak nagyobb utakra, meg nyaralni.

Hát, azért a BMW még így is kivett már annyi pénzt a zsebemből, hogy sokszor gondolkodtam az eladásán. Az Audi is ugyanez a kategória. Ha neked nem gond az, hogy lesz olyan, hogy egy havi fizudnak megfelelő összeget elvisz egy drágább modul vagy alkatrész cseréje, akkor mehet az Audi, de a Suzuki/Dacia mindenképp a józanabb választás. Kinek mi a fontos. :)

2020. szept. 25. 13:52
 5/22 anonim ***** válasza:
19%
Hát azért nem mondanám, hogy eg 4 milliós autó Luxus lenne. Még ha valami kétszer tekert órás A8-at nézegetnél azt mondanám jogos a félelem, de így... Biztos nem vennék Egy jól felszerelt pár éves A3 helyett valami fapados, de zsír új kisautót, csak hogy én fingjak bele először.
2020. szept. 25. 13:53
 6/22 anonim ***** válasza:
83%

4-es vagyok, kifelejtettem a lényeget:

A városban nyúzott, nem különösebben kímélt Kia még az olajcseréken, fékcserén, egyéb kopó-fogyó dolgokon kívül egy forintot nem vett ki a zsebemből. Ez a nem mindegy.

2020. szept. 25. 13:54
 7/22 anonim ***** válasza:
32%
#4: Mi volt a fél millós tétel, amit cseréni kellett a pár éves BMW-ben? Mert mindig jönnek ezek a témák, de valahogy a végén kiderül, hogy senki sem locsol ekkora összeget egyben 10 év alatt német autóra egy hiba miatt. (Nem BMW-s vagyok, 11 éves, viszonylag ritka VW-nek nyomom)
2020. szept. 25. 14:11
 8/22 anonim ***** válasza:
65%
Én az újat venném. Azzal 10 évig nem lesz bajod és az értékvesztése is kisebb...
2020. szept. 25. 14:32
 9/22 anonim ***** válasza:

Ma már nem sok választék van 4 millióig ami az új autókat illeti. Corsa, Yaris is kicsivel 4 fölött kezdődik.

Amit írtam képletesen, példaként értettem. Nem azt írtam, hogy csak és kizárólag Dacia jöhet szóba. Talán Fiat Tipo, Suzuki Swift és még egy-két típus éppen beleférhet.

2020. szept. 25. 14:42
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
természetesen igen
2020. szept. 25. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!