Bontóból érdemes-e alkatrészt venni?
Bontóba autót azért adnak be, mert már minden baja van, az alkatrészek nagy része hibás...
A bontós meg minden szívfájdalom nélkül eladja őket!
Én pedig minden szívfájdalom nélkül megveszem.
Bontóba nem azért kerül az autó mert minden alkatrésze hibás, hanem azért mert nem éri meg megcsináltatni. Az egyik autóm kb 300ezret ér, ha annyira gatya lenne a kasztnija hogy nem érné meg megcsináltatni, attól függetlenül a generátort, lámpákat, ablakemelő mechanikát, stb-t, miért ne használhatnák fel belőle?
Futóművet, kuplungot nem szabad bontóból vásárolni, de ami nem kopó alkatrész és működik azt miért ne?
Az egy mellékes dolog hogy magánszemélytől olcsóbban beszerzed, de ugyanarról a bontott alkatrészről beszélünk.
Attól,hogy mondjuk valaki bead egy autót mert a motorja taccsra ment és nem éri meg foglalkozni vele...a többi alkatrészével nincs gond
Van amit érdemes és van amit nem.
Nem mind1 oké hiába új,de megveszed pl 200-ért vagy ugyan nem új,de jó és 50-ért. Aztán teszem azt épp egy 300-at érő autóról van szó amibe kellene. Amúgy én pl szélvédőt is onnan vettem
Voltál te már bontóban? Nagyon sokszor totálkárra törött vagy vagy külföldről behozott kicsit sérült autókat bontanak, amikben sokszor még 100e km sincs, csak nem éri meg vagy nem lehet megjavítani őket.
Mindezek mellett a normális bontósok minden alkatrészre beszerelési garanciát vállalnak. Azt már neked kell eldöntened, hogy a ki-be szerelés költségét megéri-e vállalnod pl. egy hibás váltó esetén.
Plusz még ide venném a külföldi autók behozatalát is.
Ha behoz az illető egy 1000 euroért vett autót, akkor értelemszerűen nem éri meg +300.000 ft-ért forgalomba helyezni, hanem érdemesebb kiárulni.
Sokan hozzák a jobbkormányos, vagy papír nélküli autókat hogy utána kiárulják az alkatrészeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!