Mennyi megtett kilométer fölött nem vennél használt autót?
Nem tudom, hogy a hölgy tulajdonos miért akkora pozitívum.
A feleségem minden alkalommal rácsodálkozik amikor a kocsit olajcserére viszem, vagy gumit cserélek rajta tavasszal vagy ősszel. Ergo ha rajta múlna valsz addig menne az autóval, amíg az megy. Csoda, ha tankolni nem felejt el...
Ez lenne a nagy előny használt autóknál?
A bűvös szám a 200.
De nem km. alapján veszünk autót, hanem állapot alapján.
Lehet, hogy 120-nál volt egy teljes motr generál, és most csak 80 van benne.
A többi része sok összetevős, futómű, kaszni, fékek stb...
Ha rendszeresen karban volt tartva minden, akkor simán elmehet még 200-at.
Ha nem volt megfelelő a karbantartás, akkor lehet 100-al is kuka.
Mindenesetre, a nemdohányzó nyugdíjas orvosházaspár negyedik autóját, amit csak templomba járáshoz használtak, azt kerüld.
"Nem tudom, hogy a hölgy tulajdonos miért akkora pozitívum."
ott van a pozitívum, hogy neki se áll javítgatni (szerelőhöz viszi) , így nem tud belekontárkodni,
míg egy haladó barkácsoló tulaj "csodákra" képes
Mindenki a 200 fölötti óraállástól bukik ki. Amúgy meg totál zsákbamacska:
- Az óra lehet tekert.
- A főbb (nem kopó) alkatrészek állapotát szétszerelés nélkül egy szakember is csak becsülni tudja szemrevételezés után.
- Nagyon sokat számít, hogy az autóban lévő futott km hogy jött össze. Autópályáztak vele vagy városban nyüstölték?
- Fogalmad sincs, hogy milyenek lehettek az autó előző gazdái. Mennyire adtak a szervizelésre. Sőt, még ha áldoztak is erre, simán lehet, hogy kifogtak egy görény szerelőt és ott vágta át őket ahol csak tudta és tele van kókányolva az egész.
Amúgy a kérdésre válaszolva, nem is tudom. A korától és az árától függ. Ha fiatal és nagyon jó áron van a futásteljesítménye miatt, akkor bepróbálkoznék 300 körül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!