Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ragaszkodnak még mindig...

Miért ragaszkodnak még mindig olyan sokan Európában a manuális váltós autóhoz automata helyett?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy mert kontrollt akarnak a váltás felett, de ez marhaság, mivel kb minden modern automata ad lehetőséget fel/le váltásra egy gombnyomással. A visszaváltás meg amúgy is alap automatikus padlógáz vagy erős emelkedő esetén.

Városban a kuplung 1, kuplung 2, kuplung üres szisztéma van ismétlődése esetén árulja már el nekem valaki hogy miért olyan jó a manuális.

Egyszerűen nem találok egy értelmes indokot, hogy miért ne vennék inkább egy ki fokozatú automatát (pl Mercedes A180, A200 vagy Infinity Q30, ezek tetszenek), netán egy hibridet CVT-vel.

Az egyetlen ok amit látok: az emberek élvezik a váltogatást és úgy fogják fel a vezetést mintha egy videojáték lenne, ahol minél több kezed foglalt a az irányítással annál jobban élvezed, ha meg csak gázt meg féket kell nyomni meg kormányozni kell akkor egyesek úgy gondolják hoy az úgy már unalmas.

volt egy rokonom két éve halt meg akinek Nissan autókereskedése volt Kanadában.

Tudvalevő hogy ott a manuális váltót már vagy 30-35 éve elfelejtették. Azt mondta nekem a rokonom 2000-ben, hogy Kanadában vagy Amerikában hogy ha manuális váltós autót akarsz azt külön rendelni kell mert a szalonban nem tartanak olyat, arról pedig hogy drága a javítása, egyszerűen annyit mondtott, hogy egy jó kocsinak az automata váltójához 15 évig nem kell ÁLTALÁBAN hozzá se nyúlni, míg egy manuális kocsi ki például kuplungja főleg hogy ha sokat használták forgalmi dugóban akkor nem írja ki ezt az időt a rengeteg emelkedőn induláshoz csúsztatás miatt.

2020. aug. 19. 11:06
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Énnekem unalmas az automata váltó. A javítása meg biztosan több mint a hagyományosé. Ez van, fogyasztásom amúgy is alacsony, meg pályán megyek, Szekszárdtól Érdig váltani se kell 200 km-en keresztül.
2020. okt. 2. 16:51
 42/50 A kérdező kommentje:

Milyen unalmas lesz majd amikor mindenkinek villanyautója lesz :)

Hogy fogjuk unni a Tesla vezetést.

2020. okt. 3. 08:18
 43/50 anonim ***** válasza:

A népesség kis része, aki a vezetés élményéért vezet. A többség ingázik munkába, vagy a dolgait intézi, és az autó arra kell neki, hogy eljusson a célhoz. A többségnek teljesen jó az automata váltó, csak ugye jelenleg drágább, ezért nem azt választják.

Ha meg önvezető autó lesz (ha lesz egyszer), akkor az emberek leszoknak majd a vezetésről is (az új generációk, akik meg azon nőnek majd fel, meg sem tanulják majd). Én sem vágyom arra, hogy folyton táblákat figyeljek, meg a forgalmat, ha az autó el tudná ezt intézni helyettem.

2020. okt. 4. 11:15
 44/50 A kérdező kommentje:

Az önvezető autók éppen azért nem fognak jönni mert sokan vezetnek ÉLMÉNYÉRT.

mi lesz a gyorshajtókkal, ha mindent elintéz az autó?

Még ott sem tartunk, hogy ne pofába világítós lézer menetfények, k. fényes Xenon lámpák legyenek, vagy kötelező sebességkorlátozó legyen. GPS tudja mi a korlátozás, speed limiter meg létezik. Tehát megoldható lenne.

2020. okt. 4. 11:26
 45/50 anonim ***** válasza:

"sokan vezetnek ÉLMÉNYÉRT."

Az emberek kis része vezet élményért, a nagy többség csak közlekedni akar. A piacon az fog dönteni, hogy mit akar a többség, az ő keresletük számít. Képzeld el, hogy mész valahova, akár hosszabb útra, és közben nézhetsz filmet, olvashatsz, netezhetsz, alhatsz, akármi, nem kell az autóvezetéssel foglalkozni egyáltalán. Ez olyan kényelem lesz, amit imádni fognak az emberek.

Persze ez sokára lesz, ha egyáltalán meg tudják csinálni, de ha lesz ilyen egyszer, az sikerre van ítélve, ha elérhető áron tudják adni.

2020. okt. 4. 12:25
 46/50 anonim ***** válasza:

Az ilyen üljön buszra inkább, kevesebb lesz a guruló útakadály.

Szerintem nekem sohasem lesz ilyen közlekedőedénynek csúfolt modernvilági vackom, mert én szeretek vezetni. engem még az elektromos gázpedál is zavar. a bowdenest szeretem.

2020. okt. 4. 13:26
 47/50 anonim ***** válasza:

Buszra azért nem akarnak majd ülni, amiért most sem akarnak az autósok. Azt akarja, hogy a háza előtt beszállhasson, a célnál meg kiszálljon.

Van, aki persze szeret vezetni, de a többségnek inkább nyűg, amit boldogan átenged majd a gépnek, ha lesz erre lehetőség.

2020. okt. 4. 13:51
 48/50 anonim ***** válasza:

Manapság MINDEN nyűg a világnak. :D

Mindenki vernyog mindenért :)

2020. okt. 4. 13:59
 49/50 anonim ***** válasza:
Ne mondd, hogy pl. a dugóban araszolást nem érezted soha nyűgnek. Araszoljon a gép!
2020. okt. 4. 14:01
 50/50 anonim ***** válasza:

Azt igen.

De legalább izgalmas autóban rohadok a dugóban, nem egy színtelen szagtalan jellegtelen, modernvilági műanyagdobozban. :)

2020. okt. 4. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!