Aki évekig csak automatával vezet, mennyire felejti el a kézi váltást?
Nézegetem a használt autókat, és nem egy automata váltós. Ha veszek egy ilyet, és mondjuk 5-6 évig vezetem, akkor mennyire esik ki az ember a kézi váltásból? Nem probléma hosszú idő után visszaülni megint a kéziváltósba? Lehet ez szempont, amiért érdemes kerülni az automatákat?
Mennyire felejti el az ember a berögzült technikát, hogy kuplungolni kell, meg váltani, ha évekig nem csinálta előtte?
Nekem 1 év automata után esett meg mostanában, hogy manuális váltós gépbe kellett ülnöm, az indulásnál úgy 1 percig eltartott, mire visszarázódtam, de utána simán ment megint minden.
5-6+ év után szerintem már egy 3-4 perc úgymond bemelegítés kellhet, bár ezt magamból kiindulva mondom és nyilván embere válogatja.
Én fordítva voltam, ugye kézivel tanultam vezetni, a családban is minden kocsi kéziváltós volt, az első kocsim is majd 4 év után mikor cseréltem a kocsimat automatát vettem. Legelőször féltem tőle mint ugye általában minden ismeretlentől az ember, aztán hamar megszoktam. Hónapokig nem használtam kéziváltósat, de utána nekem nem volt nehéz visszaszokni.
Persze legfőképp arra figyelj, hogy ha váltani szeretnél kuplungot használj :)
minden autóbáltás az első percekben szokatlan csak.
én pl behúztam volna rükvercbe kuplung nélkül a váltót, de diszkréten szóltak a fogaskerekek, hogy ez így nem lesz jó :)
ez azután volt hogy 6000 km-t lenyomtam 3 hét alatt automatával.
Inkább fordítva szokott lenni.
manuális után beülsz egy automatába és furcsán érzed magad hogy nem kell csinálni valamit a kezeddel.
Amikor pedig először vezettem egy Mercedes-benz CLS 350d-t... (9 fokozatú automata), nyolc tíz percig keresgéltem, hogy hol kell berakni Drive-ba, mivel a kocsi közepén kerestem és nem a kormánynál.
igen a Merci választókarja fura helyen van,
De ők a kéziféket is lábhoz teszil :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!