Hogyan kell gyorsan elindulni?Lehet kevés gázt adok?28órát levezettem és a gyors elindulás nem megy benzines autóval.Piros lámpánál vagy stop táblánál megállok és nagyon lassan tudok elindulni.
Az oktatód nem mond semmit??? Neki tudnia kéne, mi a hiba, pláne ilyen sok levezetett óra után.
Amúgy igen, lehet, hogy kevés gázt adsz vagy nagyon-nagyon lassan engeded fel a kuplungot (de ha leugrasz róla, az se jó persze). De ezeket az oktatódnak észre kellene vennie.
Ő ad gázt?
De hát akkor egyértelműen az a baj, hogy te túl keveset adsz. Csak normális oktatónak ezt jeleznie kellene és rávezetnie a helyes technikára, nem pedig helyetted csinálni és leszidni...
Manuális váltós autónál a gázpedálnak már akkor benyomva kell lennie, amikor a kuplung nincs teljesen felengedve. Hogy mennyire kell benyomni a gázpedált, az persze függ a kívánt gyorsulástól, de egy izmos indulásnál már akár félig is simán lehet, mire megfogja a kuplung.
Érdemes lehet kicsit a kuplungozást gyakorolnod kettesből és hármasból indulással. Ezzel valamennyire jobban koptatod a kuplungtárcsát, de nem kell rendszeresnek lennie, csak pár alkalom.
Valószínűleg igen, csak figyelj, ne ugorj le a kuplungról (meg persze ne taposs a gázba se, de szerintem előbbi gyakoribb hiba a tanulóknál).
Amúgy én az oktatónál kérdeznék rá a helyedben, hogy mi a baj és mi a megoldás, mert nyilván látod, érzed, hogy nagyon lassú vagy, szeretnéd tudni ennek az okát és jól csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!