Megnéznétek légyszíves, hogy jól írtam-e le a sebváltós autóval történő elindulás és megállás menetét?
E l i n d u l á s:
1. először gyújtás, majd teljesen elfordítom a kulcsot
2. kézifék kiengedése
3. kuplung ütközésig való lenyomása
4. a sebváltót 1-es fokozatba teszem
5. várok míg az autó magától meg nem indul egy picit
6. óvatosan elkezdem felemelni a lábam a kuplungról, közben pedig óvatosan elkezdek gázt adni
M e g á l l á s:
1. lenyomom a kuplungot ütközésig
2. majd óvatosan a féket kezdem el nyomni
3. miután megállt az autó a kuplung nyomása közben üresbe teszem a sebváltót
4. kuplungról felveszem a lábam
5. kéziféket behúzom
Kérlek, javítsatok ki, ha rossz a sorrend vagy valamit helytelenül írtam. Alig vagyok még csak túl pár vezetési órán és próbálok visszaemlékezni, hogy mi hogy történt pontosan.
Az 5-ös pontot nem értem. Ha sík úton vagy, az életben nem fog elindulni az autó magától. Egyébként legyen sikk-es az elindulás. Egyes, kuplungot fogáspontig engeded, közben kis gáz. Kuplungot felengeded, ha érzed, hogy elindult.
Megállásnál használd a motorféket, akkor nyomd be a kuplungot, ha már érzed, hogy lefulladna.
elindulás
5. várok míg az autó magától meg nem indul egy picit
6. óvatosan elkezdem felemelni a lábam a kuplungról, közben pedig óvatosan elkezdek gázt adni
lehet félre értettem de ha ütközésig be van nyomva a kuplung akkor nem indul az autó hiába várod
lassan engedd a kuplungot és lesz egy pont ahol elkezd mozogni a kocsi, ott kell tartani amíg el nem indul
De akkor nem értem, hogy az elindulásnál hogy alakul a sorrend.
1. Kuplung
2. Gyújtás
3. Kézifék
És így tovább?
1. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy beindítod az autót
2. kinyomod a kuplungot
3. beteszed egyesbe
4 kiengeded a kéziféket
5 csúsztatod a kuplungot és gázt adsz.
Ajánlott, hogy 4. és az 5 pont között a lehető legkevesebb idő teljen el.
Amennyiben emelkedőn állsz, a 4.és 5. pont szinte egyszerre kell(ene) hogy megvalósuljon.
Ennyi.
Elindulás:
-kuplung be
-autó indít
Aztán SIKK:
-sebesség (1-es)
-irányjelzés
-körültekintés
-kézifék kioldása
-gáz és kuplung játékával elindulsz
Megállás:
-motorfékezel+fékezel amíg a fordulat el nem éri kb. 1200-at
-kuplung be
-addig fékezel óvatosan amíg meg nem állsz teljesen
-üresbe ki
-kuplung felenged
Így kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!