Mit kell tenni, ha a benzinkúton semmilyen módon nem tudom kifizetni a tankolt üzemanyag árát?
MOndjuk az ember tankoláskor nagyon figyeli, hogy mennyin áll a fizetési összeg. Ha tudom, hogy csak 10 ezer forintom van, akkor 9900 forintnál már abbahagyom a tankolást, és nincs gond. Ha valaki mégis túllépi, akkor telefonál valakinek, hogy utaljon a a kártyára 3000 forintot, amit majd visszaadsz. Ha nincs kártya, akkor vársz míg egy családtag, vagy haver odamegy a benzinkúthoz, és viszi a hiányzó pénzt.
De mint írtam. Ha tudod mennyi pénz van nálad, akkor nagyon figyeled, hogy ne lépd túl.
3. mondtam ,hogy "tegyükföl". megtörtént a dolog. utána mi történik? Amúgy alapból nem egy szál tizessel megyünk tankolni ugyebár...
Szerintem akkor is a csekk lessz a nyerő. Mint tartozás pl...
Csekk nem lehet, ugyanis az eladó nem adhat csekket. A megoldás az, hogy telefonálsz valakinek aki viszi a pénzt.
Én így jártam. Tankoltam abban a tudatban, hogy a táskámban van a pénztárcám. Amikor mentem fizetni akkor vettem észre, hogy nincs nálam. Elmondtam az eladónak, hogy egy kicsit várni kell a fizetéssel amíg nem jönnek ide akiket hívtam. Semmi gond, várhatunk. Telefonálta,, fél órával később már jött is a párom a pénztárcámmal. Csekket tuti nem adnak.
"Csekk nem lehet, ugyanis az eladó nem adhat csekket. A megoldás az, hogy telefonálsz valakinek aki viszi a pénzt."
Ez kúttól és cégtől függ, biztos van olyan kút, ahol tudnak számlát (és nem csekket) kiállítani nagy szükség esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!