Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit kell tenni, ha a benzinkút...

Mit kell tenni, ha a benzinkúton semmilyen módon nem tudom kifizetni a tankolt üzemanyag árát?

Figyelt kérdés
Tegyük föl, hogy csak egy tízesem van. 10e Ft. Töltök, töltögetek, baaaaassszuus. 12.390Ft a végeredmény. Bemegyek, mondom, hogy basszus, nem tudom kifizetni. Naa. akkor mi a teendő?
2020. aug. 6. 23:16
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
nincs nálam kártya, se több pénz.. Akkor írnak egy csekket határidővel?
2020. aug. 6. 23:19
 2/13 anonim válasza:
75%
Erre én is kíváncsi vagyok.
2020. aug. 6. 23:26
 3/13 anonim ***** válasza:
63%

MOndjuk az ember tankoláskor nagyon figyeli, hogy mennyin áll a fizetési összeg. Ha tudom, hogy csak 10 ezer forintom van, akkor 9900 forintnál már abbahagyom a tankolást, és nincs gond. Ha valaki mégis túllépi, akkor telefonál valakinek, hogy utaljon a a kártyára 3000 forintot, amit majd visszaadsz. Ha nincs kártya, akkor vársz míg egy családtag, vagy haver odamegy a benzinkúthoz, és viszi a hiányzó pénzt.

De mint írtam. Ha tudod mennyi pénz van nálad, akkor nagyon figyeled, hogy ne lépd túl.

2020. aug. 6. 23:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Ugyee? Mert a boltban könnyű, ott visszaviszed, vagy ha siet akkor otthagyod a pult alatt a kosarat :( :D de a benzinkút az olyan, hogy ott nem nagyon tudod csak úgy visszaadni.. Vagyis bonyolult. Naaagyon.
2020. aug. 6. 23:31
 5/13 A kérdező kommentje:

3. mondtam ,hogy "tegyükföl". megtörtént a dolog. utána mi történik? Amúgy alapból nem egy szál tizessel megyünk tankolni ugyebár...

Szerintem akkor is a csekk lessz a nyerő. Mint tartozás pl...

2020. aug. 6. 23:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Nincs egyezményes megoldás, de vagy otthagysz valami garanciát, amíg visszemész a maradék pénzzel, vagy kapsz pl egy számlát, ami alapján majd átutalod a maradék pénzt. Vagy ilyesmi.
2020. aug. 6. 23:33
 7/13 anonim válasza:
6/6 ugyan erre gondoltam, hogy ott hagysz valami garanciát amíg vissza mész. De erre is írhatnám hogy pl tegyük fel autópályán tankolsz... Sok sok sok variáció .
2020. aug. 6. 23:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Csekk nem lehet, ugyanis az eladó nem adhat csekket. A megoldás az, hogy telefonálsz valakinek aki viszi a pénzt.

Én így jártam. Tankoltam abban a tudatban, hogy a táskámban van a pénztárcám. Amikor mentem fizetni akkor vettem észre, hogy nincs nálam. Elmondtam az eladónak, hogy egy kicsit várni kell a fizetéssel amíg nem jönnek ide akiket hívtam. Semmi gond, várhatunk. Telefonálta,, fél órával később már jött is a párom a pénztárcámmal. Csekket tuti nem adnak.

2020. aug. 6. 23:41
 9/13 anonim ***** válasza:
37%

"Csekk nem lehet, ugyanis az eladó nem adhat csekket. A megoldás az, hogy telefonálsz valakinek aki viszi a pénzt."

Ez kúttól és cégtől függ, biztos van olyan kút, ahol tudnak számlát (és nem csekket) kiállítani nagy szükség esetén.

2020. aug. 6. 23:44
 10/13 anonim ***** válasza:
60%
Számlát csak kifizetett összegre adhatnak. Ha nincs kifzetve akkor nincs számla sem.
2020. aug. 6. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!