Melyik benzinkúton van a legjobb minőségű üzemanyag?
Sokan az OMV-t mondják a legjobbak.Mások viszont a MOL-t.
Mik a tapasztalatok?Melyik jobb?
Esetleg más kút, Shell,Agip?
Nincs érzékelhető különbség. Annyi a lényeg, hogy az ilyen noname kutakat kerüld el.
ui: Agip kút nincs már, azokat mind átvette a MOL.
"Teljesen mindegy mindenhova a Mol viszi az országba..."
Teljesen mindegy milyen autót veszel, Zaporozsecet, vagy Ferrarit, hiszen mindegyik ugyan úgy vasércből van... Vagy az sem mindegy hogy Kalmopyrint, vagy Xanaxot veszel be, pedig mind a kettő ugyan olyan fehér tabletta, mind a kettő szerves anyagot és 90%-ban ugyan olyan segédanyagokat tartalmaz. A jó minőségű original motorolaj és a fáradtolaj is 95%-ban ugyan az, mégsem mindegy melyiket töltöd a motorba.
Az alap kőolajpárlaton kívül van még pár összetevője az üzemanyagnak, amit nem kevés pénzzel, munkával, idővel fejlesztettek ki, még ha csak pár százalékban van is jelen benne. És nagyon nem mindegy, hogy mi az.
17 éve járok rendszeresen ugyan azon a 200km-es úton. Ez alatt több autót elfogyasztottam, van mögöttem pár százezer tesztkilométer, sok kúthálózat szinte minden üzemanyagát kipróbáltam. Nem célom senkivel sem vitatkozni, csak a saját szubjektív tesztem eredményét közlöm:
1. Shell
2. OMV (Nem sokkal lemaradva.)
.
.
.
Sokadik. Mol
Szerintem még benzinkút és benzinkút között is van különbség, ugyanazon cégcsoporton belül is.
Példa: bizonyos Shell kúton tankolva valahogy mindig többre jött ki a fogyasztásom 0,5-0,6 literrel...
Visszaálltam Lukoilra, nekem ez jött be. Persze ez is csak egy szubjektív vélemény, valaki szerint a Lukoil a legszarabb.
nekem 5.8-6.4 között eszik az autóm télen nyáron, pedig mindig ugyan úgy, és kb 95%-ban ugyan azt az útvonalat járom havi szinten. munkahelyemtől függ általában melyik kúton tankolok, de ahhoz ragaszkodok. A sajátomba régebben OMW, majd Shelt, most pedig molt használok mert egy tankolásért nem csinálok fél órás kitérőt.
Legelső munkahelyemen dobozos furgonnal szállítottam, az első néhány hónapban OMW-nél tankoltam, majd utána molnál, velük kötöttek új szerződést, átlagba mindig 9.3-9.4 lett a fogyasztás.
Visszatérve a sajátomhoz, hiba megyek én mindig ugyan arra, ugyan úgy minden hónapban, szerintem pusztán a környezeti tényezők a befolyásolók. pl: forgalom, szél, hideg, meleg, több kevesebb előzés. Ez nekem havi 0.6 l/100 km ingást okoz, évszaktól függetlenül.
Ettől még lehet különbség a forgalmazók termékei között, de ugyan arra a szabványra készülnek, azaz ugyan azokra a specifikációkra. Ha ettől eltér akkor az fel van tüntetve a számlám pl 15% etanolt tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!