Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik benzinkúton a legjobb...

Melyik benzinkúton a legjobb a dízel üzemanyag?

Figyelt kérdés
A prémium dízellel érdemes tankolni az autót ?
2016. jún. 13. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem. A premium uzemanyag lehuzas, a modern, elektronikus vezerlesu motorok a simahoz vannak igazitva. Puszta pszichologia, hogy a dragabb uzemanyagtol 'jobban megy' az auto, csak probalod magadnak igazolni hogy megerte a 20-kal magasabb ar. Nevtelen kutaknal ne vasarolj, de a nagy lancok gazolajai kozott nincs (es nem is nagyon lehet) erdemi kulonbseg.
2016. jún. 13. 22:19
 2/5 anonim ***** válasza:
20%-ot akartam irni nyilvan.
2016. jún. 13. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Több adalék van a prémium gázolajban, amelyek nagy része a kenést szolgálja. Hogy érdemes-e azt a gazdája dönti el, én nem szoktam prémiumot tankolni, sima auchan gázolaj + egy kicsit 2t olaj minden tankolásnál.
2016. jún. 14. 10:46
 4/5 anonim ***** válasza:

2t olaj lefog rakódni, eleve nem véletlen benzinhez tervezték+ még abban sem igazán jó, nézzetek meg egy 2T motor kipufogót és már eltudjátok képzelni mit művel egy komoly dizellel, főleg a mikro méretű porlasztó fúvókáival. Prémium diesel egyrészt magasabb cetánszám( pl.: OMW maxxmotion 60 feletti) ez segíti a gyorsabb égést, ergó jobb hidegindítási tulajdonságok, másrészt, nem vizesedik a tankban a gázolaj+ a porlasztókat is tisztítja mivel az égése tisztább, és gyorsabb. Ha nem lenne különbség a sima és a prémium közt akkor ezt már rég kihasználták volna a rossz akarók.

Szerintem legalább télen érdemes még ha nyáron nem is raksz bele azt.( Én csak ilyet tankolok 1 éve folyamatosan, és eddig meg is hálálja, nem füstöl, nem kormos vastagon a kipufogó vége, és szépen indul, nincs baj a porlasztókkal stb.

2020. jan. 11. 18:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Én annyit tudok mondani, hogy 10 év alatt végig csak prémium dízelt tankoltam és az 1.6 CRTDI köszöni szépen jól van 500 ezer km után is. Olajat se eszi, jól húz stb.
2020. aug. 17. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!