Benzines vagy dízeles autótok van? Mennyit és mire költöttetek eddig?
Mercedes C250 CGI - turbó benzin
Nagyjából másfél éve van nálam. Ez alatt ~25 ezer km került bele.
Kötelezőn (olaj, szűrők, fék stb...) kívül az alábbi dolgok voltak:
- Elektromos kormányzár döglődött (típushiba) - itt mondjuk ott tud hagyni a kocsi, nem vártam meg amég teljesen megadja magát.
- Középső tekerő gomb bedöglött (típushiba)
- hátsó lámpa csatlakozó megolvad, lámpatest kezdetben halványan, majd semennyire nem világít (típushiba)
Ezen kívül semmi baja nem volt, ami a működést befolyásolná. Rokonságban van egy ugyan iylen típus, C200 CDI, szintén semmi egetverő gond.
Én benzineseket preferálom. Személy szerint rosszul vagyok a dízel szagától, illetve a kerregő hangtól, öregebb kocsiknál a fekete koromokádástól. Ez egyéni vélemény :). Meg km-ben sem megyek olyan sokat. Vannak előnyei is a dízelnek, amit elismerek (jobb hatásfok, jobb fogyasztás, nyomaték, stb..) De inkább egy benzines.
3 benzines van.
Az egyik egy Lexus, sokat zabál de arra az évi 3-4ezerre belefér. Műszakilag nincs gond vele, 2 lengéscsillapítót és 1 kerékcsapágyat kellett cserélni 2 év alatt.
Van egy Honda, 1 év alatt kb 8ezret mentem vele. Egy akksicserére és egy féktakarításra volt szükség csak.
Van egy Audi, ez egy rohadt pénztemető. Annyi alkatrészt vettem hogy rengeteget bukok az autón és nem is igazán használtuk. Most "csak" zabálja az olajat, áll az udvarban tartalékként ha egyszer hosszabb munkát kellene a másik kettőn csináljak akkor legyen mihez nyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!