Moszkvics 412 vélemények?
A családban van egy 412-es Moszkvics. Már több 10 éve áll, papírjai megvannak, felújítást igényel. Szeretném a közeljövőben felújítani.
Nem nagyon ástam még bele magam, azt se tudom, hogy a motor átforog-e.
Tehát lenne vele munka és több százezer is rámehet, a motorfelújítástól a futóműig és a krómozásig.
Mi a véleményetek erről a típusról? Sok oldalt olvastam róla, de leginkább személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Mi az, ami könnyen megadja magát benne, mire kell figyelni?
Nem napi használatra használnám, csak időként elővenni és nosztalgiázni.
Az OT vizsgán is gondolkodom rajta.
Fogyasztása úgy tudom olyan 10-12 liter 100 kilométeren. De javítsatok ki, ha tévedek.
Úgy lesz. :)
Egyébként menetteljesítményéről és az úttartásáról mit tudtok mondani?
A Trabanttól és Wartburgtól úgy tudom jobb autó, de a Zsigulikkal szemben már nem tudja tartani a versenyt.
Korabeli időkben mennyire számított megbízható típusnak? Mondjuk a Ladákhoz vagy Volgákhoz képest?
Jöhetnek még válaszok és személyes történetek! :)
"Egyébként menetteljesítményéről és az úttartásáról mit tudtok mondani?"
Mondjuk a Ladával összevetve:
Magas alváz, Ladánál 60 mm-rel keskenyebb, 100 mm-rel magasabb.
A Lada első felfüggesztése McPherson volt, a Moszkvics kettős keresztlengőkaros, ebből elvileg az utóbbi a jobb, modernebb. Elvileg.
Hosszabb rugóút, ezért talán Ladánál kevésbé pattogós, de sokkal billegősebb. Rosszabb úttartás, lévén a Ladának jó tíz centivel szélesebb a nyomtávja és a tengelytáv is kicsit nagyobb (2,5 centi).
1200-as Ladánál erősebb, de az 1500-asnál gyengébb, hasonlóan éhes motor.
Az alu blokk elvileg fejlődés volt, de mivel utána tovább nem fejlesztették, szépen elavult.
Megbízhatóságra általános vélemények szerint a Ladánál rosszabban szerepelt.
A mai viszonyok közt (és egyébként a 70-es, 80-as években is így volt) a nagy hátránya a rosszabb alkatrész-ellátás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!