Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel másabb egy benzines...

Mennyivel másabb egy benzines autót vezetni, mint egy dízelest?

Figyelt kérdés
Mikre kell figyelni?
2020. júl. 15. 21:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A kormányt ugyanúgy jobbra kell fordítani benne ha jobbra akarsz kanyarodni.

Vagy arra gondoltál hogy a dízel az nem annyira megy? :D

2020. júl. 16. 11:24
 12/13 A kérdező kommentje:

Gyakorlati tanácsokat szerettem volna kérni, pl. kuplung kezelés, vagy hogy mikor váltsak fel, le.

Visszaneztem korábbi kérdéseket, igazából ugyanazokat írtatok le, én meg már elméletben mindent tudok, kíváncsi leszek a gyakorlatra.

Nekünk dízel van amúgy, de úgy alakult, hogy férjem elvitte az autót, nekem meg el kéne intéznem valamit, így anyukámtól kértem el a kocsit.

2020. júl. 16. 12:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Semmi különbség nincs a kuplung kezelésében, tök ugyanúgy működik.

Ha mindig fix sebességnél/fordulatszámnál váltasz, az már rég rossz. Ugyanis ez helyzetfüggő, hogy mikor érdemes váltani. De a konkrét típustól is függ, mert vezettem olyan dieselt, ami 2000 alatt szenvedett, de olyan benzinest is, ami 1500-nál is már tök jól húzott.

Szóval a legcélravezetőbb, ha beleülsz, érzésből váltasz és kitapasztalod, hogy mit bír, mit szeret az autó. Legrosszabb esetben lefulladsz párszor, de akkor sincs semmi, újraindítod és mész tovább. Alacsony fordulatnál nagy gázadást kerüld, ilyenkor inkább válts vissza, de ez is minden autóra igaz, attól függetlenül, hogy diesel vagy benzin.

2020. júl. 16. 14:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!