Ha az oktatóval egy parkolóban beszéltük meg a találkozót, akkor egész órán ott leszünk vagy kimerészkedünk a forgalomba is?
Ügyes vagy! Ha valami nem megy engedd el. Majd fog menni. Élvezd továbbra is, ezt kívánom! Én nagyon szeretem.
Hol tanulsz?
22-es vagyok. Nincsmit!
Ez az elengedés működik hidd el. Nekem a körforgalomban a kormányzás nem ment kb a 15. óráig.
A 16.-ra úgy mentem, hogy nem érdekel. Majd megtanulom, vagy maximum messze elkerülöm a körforgalmakat saját kocsival. Onnantól ment.
Ennyi kellett.
Most ahogy vissza-visszagondolok, egy dolog volt nagyon fura. Méghozzá a kormány szörnyen nagy holtjátéka. A mi autónkat kormányoztam már, ott egy picit elfordítom a kormányt és rögtön kezdődik az irányváltoztatás. Itt a tanulókocsin pedig nem éreztem rendesen, hogy meddig fordítsam el, miért nem kanyarodik már.
Egyébként ezt az oktató is mondta, hogy ne legyenek magammal szemben nagy elvárásaim, hiszen azért vagyok itt, hogy tanuljak, tanulni pedig csak a hibákból lehet. Mindenképpen jó benyomás volt az első óra, akárhogy is alakuljon a folytatás, nekem kell az a jogsi! :)
Debrecenből mi kimentünk Ondódra, ami egy zsáktelepülés, nincs átmenő forgalom, majd volt egy túra Hosszúpalyiba, ami egy viszonylag gyér forgalmú út, sok kisebb kanyarral, ott lenyegében a sávtartást gyakoroltuk, nem a 90-el haladás volt a feladat.
Következő alkalommal már Debrecen kisebb forgalmú útjaira mentünk, lenyegében akkor kezdődött, hogy már voltak követelmenyék az oktató részéről.
Melyik iskolában tanulsz?
Utsó, milyen követelmények voltak? Az előző órán tanultak, kresz vagy feladatokat mondott?
A Koroknai Autósiskolában :)
Néhány óra gyakorlás után már elvárás lesz, higy egyre több önálló, és jó döntést hozzon a tanuló, aminek az alapja az addug tanultak alkalmazása.
Ennek van egy folyanata, nem úgy zajlik, hogy tegnap még nem vol követekmény, de mától mindent kell tudni.
Kezdetben pl nem kell figyelni a táblákat, ha közúton megy a gyakorlás, de persze azért a tanuló figyel, és ez is egy plusz, ami rutinpalyán nincs, viszont, ha valami megsen észlel, abból olyankor még nincs gond, az oktató korrigál.
Később már elvárás lesz a szabályok betartása, és akkor nyer értelmet a KRESZ tudás, nem az elméleti vizsga miatt kellett tanulni.
Az oktató utasításait úgy kell végrahajtani, hogy az szabályos legyen, ott fordulsz be, ahol az szabályos, ott állsz meg, ahol az szabályos, stb... a vizsgán is az lesz az elvárás, hogy önállóan hozz jó döntéseket, készülj rá, hogy előbb-utóbb a tanultakat meg is követeli az oktató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!