Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha az oktatóval egy parkolóban...

Ha az oktatóval egy parkolóban beszéltük meg a találkozót, akkor egész órán ott leszünk vagy kimerészkedünk a forgalomba is?

Figyelt kérdés
Az első vezetés órámról van szó, ami holnap lesz és abszolút nem vezettem még eddig. Ma a kreszt illetve az alap dolgokat átismételtem. Mitől függ, hogy megyünk-e forgalomba?

2020. júl. 13. 22:10
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy zajlott, hogy az elején mentünk a parkolóban pár kört. Aztán látta, hogy igazából segítség nélkül el tudok indulni, tudok fékezni, váltani, kanyarodni stb., úgyhogy akkor már mentünk is ki a főútra (Üllői), majd bementünk egy ilyen lakóövezetbe, elmondta, hogy az egyenrangú útkereszteződésnél mire kell figyelni és ott köröztünk fel-alá kb. 1 óráig.

Így nem hangzik túl nagy show-nak, de én személy szerint nagyon élveztem.

2020. júl. 13. 23:35
 12/39 anonim ***** válasza:
50%

Stírölted közben a csajokat, fogadok.

Lakóövezetben raj mindenki, ezért lenne jó egy kis autópálya.

(megintcsak viccelek)

2020. júl. 13. 23:42
 13/39 anonim ***** válasza:

"Aki még vissza tud emlékezni, amikor vezetni tanult, gondolom többségüknél megvan az, hogy kezdetben még az említett sebességnél is komoly feladat volt a sávon belül, és ott nem kacsázva haladni."

Nem fog menni, én a dunakeszi reptéren tanultam a klubkocsikkal, ahol igazából az volt a titkos mániám, hogy mindenféle tiltás ellenére 50 fölé vittem azon az ürgelyukas mezőn 😅 Persze csak akkor, amikor épp nem vittem valakit valahova, akkor nyilván mindig betartottam a kötelező max 40-et :) Illetve sávok se voltak, habár nekem úgy kellett gyakorolnom az egyenesen való haladást, hogy a reptér egyik végéből a másikba kellett visszahúznom a köteleket (aggregátor és START között) lehetőleg úgy, hogy ne gubancolódjanak egymásba, nyílegyenesek legyenek. Sávok nélkül trükkösebb, a gyep nem sokat segített :D Szerintem nekem élvezetesebb volt a tanulási fázis így, mintha 0-ról kellett volna oktatóval, mint a legtöbb társunknak :)

2020. júl. 14. 00:58
 14/39 anonim ***** válasza:

Remélem az ideiglenes jogosítványoddal azóta sem engedtek ki a reptérről, tizedes.

:D

2020. júl. 14. 01:04
 15/39 anonim ***** válasza:

#12: Nem, mivel nem nagyon voltak csajok reggel 6 órakor a lakóövezetben.

(Még mindig nem vagy vicces)

2020. júl. 14. 01:08
 16/39 anonim ***** válasza:

Ez tényleg szomorú.

2020. júl. 14. 01:20
 17/39 anonim ***** válasza:

Nálunk attól függ, hogy van -e tanpályája az autósiskolának.

Ahol én vagyok, nincs. Én is teljesen 0 ról kezdtem, egy parkolóban gyakoroltunk utána kivitt a forgalomba. Így tanul az ember.

Legalább magabiztosabbak vagyunk, mint azok akikkel kb. 10 órán át pályán van.

2020. júl. 14. 04:58
 18/39 anonim ***** válasza:

Nekem az első órám a 16:30-as csúcsban volt. De féltem :D.

Érdekesség, hogy C rutin után kihagytam 4 -5 hónapot, akkor meg 10 percet a rutin pályán mentünk mert felejtettem, és sokkal jobb volt így mint a B-n a forgalomba.

Szerintem kimentek a forgalomba.

2020. júl. 14. 08:47
 19/39 anonim ***** válasza:

Első órán nem nagyon visznek az oktatók forgalomba , de ez sok mindentől függ . Többek közt tőled is , hogy hogyan megy a vezetés és az odafigyelés .

Első órám előtt nem vezettem soha , kb 25-30 percet mentem a parkolóban utánna mondta az oktatóm , hogy egész jól megy és olyan helyen mentünk ahol kicsi a forgalom , második alkalomkor már csak olyan helyen ahol nincs nagy forgalom , harmadik alkalomkor meg be vitt a város központba csúcs forgalomba utánna már csak rendes forgalomban vezettem .

Hála én gyorsan rá éreztem és könnyen ment a vezetés .

Pedig lányként egy elég nagy autóval csináltam a jogsit egy új kombi passatal .

Gyorsan meg lett a jogsi mivel rugalmas volt az oktatóm , ha úgy jött időpont , hogy suli után egyből akkor a sulihoz jött értem konkrétan szinte minden nap mentem vezetni , mert meg mondta , hogy így a gyakorlatból nem fogok ki esni .

2 hónap alatt le toltam és elsőre át mentem a vizsgán . Mondjuk az jó volt reggel hívott , hogy “ figyu aki ment volna vizsgára nem tud jönni így 10 perc és ott vagyok érted fél óra múlva vizsgázol “ mondjuk meg mondta , hogy ahogy megy nekem a vezetés elsőre simán sikerülni fog .

Egy hibám volt izgultam és egyszer le fullasztottam az autót .

1 éve van jogsim azóta vezetek és sem egy karc sem más gond nem volt eddig pedig közel 50 ezer km-t le toltam 1 év alatt .

Első 2 hónapban családi vállalkozásban lévő egyik furgonnal jártam . Igen szüleim vették egy nagy kikötése volt apumnak , hogy masszív biztonságos autóm legyen és mivel lakhelyünk meg követeli az összkerék hajtást így használt piacon sokmindent meg néztük végül jött az , hogy adott keretbe bele fért így lett egy 2014-es Chevrolet tahoe-m egy baromi nagy amerikai terepjáró . Nem nagyon akartam ekkora autót , de szüleim meg mondták , hogy ez legalább biztonságos mondjuk az igaz egy közúti tank B-s jogsival még lehet vezetni 3400 kg körül van az össz súlya .

2020. júl. 14. 12:49
 20/39 anonim ***** válasza:

Ez már 13 éve volt, azóta elég régóta megvan a B-s meg A-s jogsim :) Csomó ma is érezhető előnye volt annak, hogy olyan fiatalon elkezdtem vezetni.

Mi ebben a szomorú? :) Legvidámabb napjaim voltak és hidd el, sokkal fegyelmezettebbé tesz, ha 3D-ben is oda kell figyelned a leszálló/felszálló gépekre, illetve milliós repülőgépek között kell kocsikáznod, amelyeknek kilóg a szárnyuk jobbra-balra.

2020. júl. 14. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!