Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel jobb a MaxxMotion...

Mennyivel jobb a MaxxMotion Diesel, mint a sima? Megéri azt tankolni? Miben más? 21 éves lány vagyok, mielőtt elítéltek :D

Figyelt kérdés

2020. júl. 10. 07:35
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
84%
Hit kérdése. Szerintem sok értelme nincs, mások meg annyira hisznek a prémium üzemanyagokban, hogy amint beletankolja azonnal meghallja az úr szavát odafentről.
2020. júl. 10. 07:49
 2/31 anonim ***** válasza:
74%

Az a lényeg hogy hinni kell benne.

Egyetlen egy fuvarozó se tankol olyat és még is több százezer vagy millió km-t elmennek az autók.

2020. júl. 10. 07:52
 3/31 anonim ***** válasza:
10%
Fogd úgy fel, hogy támogatsz pár milliárdos olajvállalatot. Körülbelül ennyit teszel többet nem.
2020. júl. 10. 08:09
 4/31 A kérdező kommentje:
Na jóóó, én meg azt hittem valamivel azért biztos jobb :D De eddig nem adtatok okot arra, hogy azt nyomassak bele.. Francért ajánlgatják akkor mindig a kúton :D Biztos látják lány vagyok, ááhh úgysem ért hozzá. Mondjuk ez így is van, de azért vagyok itt haha :D
2020. júl. 10. 08:18
 5/31 anonim ***** válasza:
24%

Ha minden 3. tankolásra azt teszel bele, akkor anyagilag sem dőlsz romba, meg ha van valami haszna, akkor néha a kocsi is részesül belőle.

Ha pl. van egy dízeled, ami egy tankkal elmegy 1000 km-t, akkor három tankolásra otthagysz a kúton 54 ezer Ft-ot (18.000-Ft-ért tankolva). Ha ebből egy prémium üzemanyag, akkor 56 ezret (ha 40 Ft felára van a prémiumnak, 50Lx40Ft).

Nekem pl. csökkent is a fogyasztásom 1 dl-t 100 km-en, ez persze jobban függ a használati szokásoktól.

2020. júl. 10. 08:30
 6/31 anonim ***** válasza:
37%
Csak télen tankolok a prémium dieselt, mert könnyebben indul tőle az autó. Így ha az akku nincs a túl jó állapotban, te pedig ezt nem tudod, akkor is elindul. Egyéb előnyét nem tapasztaltam, fogyasztás sem lett kevesebb.
2020. júl. 10. 08:35
 7/31 A kérdező kommentje:
akkor lehet valamennyire hasznos lenne néha-néha.. mindennap kocsival járok melózni, tehát heti 1000km belemegy lazán. Akkor ha a fogyasztás szempontjából nézem, havi egyszer nem is lenne olyan rossz.. főleg ha hiszek benne :D
2020. júl. 10. 08:45
 8/31 anonim ***** válasza:
64%

Mikor olvastam a kérdést, már vártam a szokásos "fuvarozós" dumát, ami itt terjed az oldalon. :) Személyautó motorjában is van ugye 50 liter motorolaj és általánosan úgy használják az emberek, hogy reggel beülnek és estig megy folyamatosan üzemmelegen a motor 1600-as fordulaton?! Városi forgalom, rövid utak, hidegüzem még véletlenül sem fordul elő, ugye? Na persze... Így "teljesen reális" az összehasonlítás.

Kerámia bevonatot, drága waxot, csilli-villi alufelnit sem szoktak áfás számlára a kamionra venni, mégis van értelme.

A marketingszövegeket el tudod olvasni a kúthálózatok weboldalán. Mi ez, mért jó, stb. A lényeg: a prémium üzemanyagban több az adalék. Ennek a hatását nem egyik tankolásról a másikra fogod észrevenni, mint ahogy a sok olcsójános várja. Kipróbálják, nem történik meg a csoda és elkönyvelik, hogy ez sz@r, nem ér semmit. Egy agyonkokszosodott motor egy tanktól nem lesz olyan kristálytiszta, mintha a gyárból most jött volna ki. Ezt ne várja senki! Azok sem veszik észre, akik megvesznek valami használt széthajtott bontószökevényt, majd pár év múlva továbbadják. Ilyenbe valóban nem sok értelme van és tényleg nettó pénzkidobás.

De ha hosszú távra tervezel az autóval, főleg ha újonnan vetted, akkor meggondolandó.

Én mindig prémiumot tankolok attól kezdve hogy kihoztam a kocsit a szalonból. (Jöhet is érte a lepontozás!) Az a literenként 38Ft nem visz anyagi csődbe. Havonta pár ezer forint... nem a világ. Előző dízel autómat 332.000km-en keresztül hajtottam. Sosem volt üzemanyagrendszeri problémám. Injektorokkal se volt gond, se a nagynyomásúval. Az ilyen "ne vegyél dízelt, mert a szervizben hagyod a gatyádat is" megnyilvánulás számomra ismeretlen dolog. Nem azt mondom, hogy alap gázolajjal tuti romokban lett volna már, de érdekes egybeesés...

Ugyanakkor fogyasztásban, teljesítményben - amiről egyesek előszeretettel áradoznak - én sem vettem észre változást. Egy valamiben viszont igen! Bár ez OMV MM-re pont nem igaz. De a Shell prémium gázolajtól sokkal halkabb, nyugodtabb az alapjárat.

2020. júl. 10. 08:56
 9/31 anonim ***** válasza:
41%
Azért ajánlgatják, mert az drágább, semmi másért. Kutasoknak ki van adva, hogy próbálják eladni a drágábbat.
2020. júl. 10. 08:57
 10/31 anonim ***** válasza:
0%
Heti 1000 km?! Egy évben 50.000km-t elgurulsz? Az szép.
2020. júl. 10. 08:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!