Hengerfej hibás lehet az autó?
Ha országúton is megyek, megállok, majd óvatosan leveszem a kiegyenlítőről a kupakot, akkor nagy szisszenéssel jön le az elejétől kezdve, és felforr, bugyog a víz benne.
Viszont ha rajta a sapka, akkor nem nyomja ki, és nem is fogy belőle.
Mintha nagyon nagy lenne a nyomás a hűtőrendszerben.
Más autómnál ez úgy volt, hogy levettem a kupakot, kicsit szisszent, és semmi más nem történt.
Amúgy nem füstöl, nem 3 hengerezik indulásnál, nem olajos a víz.
Igen, ez oké, de tötymörögve araszolok 80-90-nel vidéki kietlen utakon, félreállok, és akkor bugyog a víz a kiegyenlítőben.
Most eszembejutott, lehet a termosztát nem nyit ki?
Meg kéne néznem, forró-e a hűtő félreállásnál.
Eddig azt írtad, hogy csak kinyitáskor forrt fel.
Lehet...
Nem ez az alapeset, de ilyen dög melegben nem kimondottan meglepő, hogy kis híján forr a vized.
Én tegnap kicsit meghajtottam a gépet miközben ment a klíma maxon és amikor megálltam, egy helyben járó motorral szépen elforraltam a hűtővíz több mint felét (már csak a tartály alján volt, amikor rátöltöttem keveréket), pedig majdnem új az autó. :D
Ahogy már leírták, ha nincs olaj a hűtővízben, akkor valszleg csak túlmelegedett. Lehet a hűtő lamellái nem állnak már eléggé egyben ahhoz, hogy eleget hűtsön, főleg autópályázásnál jól szét lehet verni akár 2-3 év alatt is, de ha csak a lamellák állnak szét, azt akár kézzel is lehet javítani, bár elég pepecselős munka.
Nem egy mai csirke az autó, 22 éves dízel.
Hengerfejesedésre eléggé hajlamos.
Volt már hengerfejes autóm, az benzines volt, ott egy gyertya mindig berozsdásodott, és 3 hengerezve indult az autó.
Tömítéscsere megoldotta. Annál volt légtelenítő is.
Ennél nincs.
Aztán lehet, a hűtő belülről már egy nagy massza rozsda.
Csak furcsa az, hogy nagyon nagy nyomás van a hűtőrendszerben, és a menetszél mintha nem hűtené.
A napokban, amikor csak 22 fok volt, akkor is csinálta.
Ha nincs légtelenítő, akkor úgy van kialakítva, hogy a tartályba légtelenít a rendszer magától, vagyis azzal tudtommal nem kell foglalkozni, hogy levegős lehet, mert azt megoldja magától használattal.
Ha "nem hűt eléggé", akkor lehet, hogy a hűtőborda-lamellák vannak szétverve.
Az ilyeneknél egy alapos takaritással kellene kezdeni.
Kimosni, kiveretni a hűtő bordák közül a koszt , bogarakat és a piszkot.
AZ is jó legtöbb esetben ha vissza felé, tehát hátulról előre, sűritett levegővel jól kifujjátok, nagyon sok kosz kimegy belőle.
Ha fagyálló volt benne akkor annak nem szabad elrozsdásodni a belsejének.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!