Hengerfej hibás lehet az autó?
Ha országúton is megyek, megállok, majd óvatosan leveszem a kiegyenlítőről a kupakot, akkor nagy szisszenéssel jön le az elejétől kezdve, és felforr, bugyog a víz benne.
Viszont ha rajta a sapka, akkor nem nyomja ki, és nem is fogy belőle.
Mintha nagyon nagy lenne a nyomás a hűtőrendszerben.
Más autómnál ez úgy volt, hogy levettem a kupakot, kicsit szisszent, és semmi más nem történt.
Amúgy nem füstöl, nem 3 hengerezik indulásnál, nem olajos a víz.
vízpumpa lett most cserélve benne, előtte nagyon tömény fagyálló volt benne, jó retkes.
Lehet, nagyon régi volt, az meg már nem véd, hanem még jobban rohaszt, mint a sima víz.
Remélem csak az a baj, hogy a termosztát megragadt.
Te nagyon tévedsz , a fagyálló nem rohaszt .
Ilyeneket honnan veszel egyáltalán?
Elolvastad rendesen amit írtam?
Amúgy:
Azért kevernek korróziógátló inhibitorokat a fagyállóhoz, mert a fagyálló erősen korróziókeltő. Akik tojnak legalább 2 évente lecserélni a teljes hűtőfolyadékot, azoknak néz ki szépen a blokk belseje. Tiszta rozsda.
Amúgy szeretem, amikor valaki nem hallott még a büdös életben valamiről, és utánajárás nélkül zsebből lehülyézi a másikat....
Fogd már fel, hogy rendben van az autód.
Nem a 70-es években vagyunk, amikor a 80-90 fok volt az üzemi hőmérséklet. Simán lehet, hogy csak 95 fok felett nyit ki teljesen a termosztátod, és ez így normális. ZÁrt a hűtőrendszered, túlnyomás alatt van, ezért nem forr fel 100 fokon, és ezért kezdődik a piros sáv a hőmérődön valahol 105-110 fok környékén.
Közben látom, hogy te egy kész válaszokkal ideérkező, és csak a saját okosságát fitogtatni akaró agresszív hülyegyerek vagy. CSinálj a kocsiddal amit akarsz, járj csapvízzel, és hordd a szerelőhöz, mert jajistenem 90 fok felett van a víz, és kemény a cső...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!