Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megvennétek ezt a klassz...

Megvennétek ezt a klassz verdát? Nyilván nem új, de árát megéri?

Figyelt kérdés
[link]
2020. jún. 22. 17:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%

Ha így kérdezed, én nem venném meg, de részemről a nyilvánvalón kívül is elég sok oka van ennek:

- alapból 3-4 évnél régebbi autót amúgy sem vennék, ez pedig lassan két évtizede járja az utat (és szerintem elég szépen tekerve van)

- fapados belső

- 5 ajtós sedan, én a 2 ajtós coupe formát szeretem

- gyenge motor, manuális váltóval

2020. jún. 22. 20:13
 12/21 A kérdező kommentje:
Utolsó te gazdag vagy.
2020. jún. 22. 21:04
 13/21 anonim ***** válasza:
63%
Ennyiért jobb, fiatalabb autók is vannak.
2020. jún. 22. 21:38
 14/21 anonim ***** válasza:
41%
Na eddig bírta a hahu troll?
2020. jún. 22. 22:52
 15/21 Wadmalac ***** válasza:
28%

Jól meg kéne nézni, hol támad még a rozsda a sárvédőn kívül, gyanús, hogy sok kasztnizási költség bújik a küszöb alatt.

És ki tudja, mi sérülés bújik a kipofozások mögött.

1300 kg-os kocsi 1.6-os motorral minden, csak nem gazdaságos. Nagy ez ehhez a motorhoz. Ez városban, pályán is enni fog rendesen.

Egy pikk-pakk állapotú 1.8-as kétliteres benzinesért ennyi kilométerrel is jó ár lenne, de erre nem az.

És add össze a költségeket.

Átírás. Eredetiség-vizsga.

Alapból vezérmű, új olaj, vízpumpa. Azt írja, hogy friss vezérműszíj-csere, de szervizkönyv nincs felsorolva.

Ehhez drága ám az alkatrész.

És szeptemberben műszaki.

Szóval esélyes kasztnizás, alvázvédelem költség, fékrendszer ki tudja milyen....

Ez a hatszázezres verda jó eséllyel egy és másfél milla közt lesz, mire friss műszakid van rá.

És utána meg agyontankolhatod.

Nem tudom, én nem merném.

2020. jún. 23. 08:49
 16/21 anonim ***** válasza:
68%

Csak nem megint egy lepukkant bontószökevény Volvo...

Mi lenne ha egy kérdéshez belinkelnéd az összes ócska Volvo-t, aztán letudnánk ezt a hülyeséget hetente egyszer?

Nem kell minden hirdetést külön kérdésben kirakni, úgyse veszel Volvo-t

2020. jún. 23. 09:02
 17/21 anonim ***** válasza:
53%
#12 gondolom te is, ha Volvot tervezel venni. :D
2020. jún. 23. 10:17
 18/21 anonim ***** válasza:
53%

1220 kg egyáltalán nem számít nehéz autónak. Ebben egy 1.6-os 109Le-s motor teljesen átlagos. Nem egy aszfaltszaggató, de azért túlzásokba se essünk már! 110Le, 1.6-os motor szerintem ma is teljesen átlagos az utakon. Egy 5 ajtós Astra, Focus Golf is van ekkora tömegű.

Egy majd' 20 éves autóhoz én nem várnék el vezetett szervizkönyvet. A szervizszámlát mutassa be a vezérléscseréről és rendben van.

A többivel alapvetően egyetértek.

2020. jún. 23. 11:51
 19/21 Wadmalac ***** válasza:
53%

"Egy majd' 20 éves autóhoz én nem várnék el vezetett szervizkönyvet."

Nem feltétlenül hivatalos gyárit, de legalább egy füzetet a kül. karbantartási, javítási adatokkal.

Azt még én is vezetek a 22 éves Swiftemre. Beleragasztgatom a cserealkatrész papírját, kilométert, dátumot írom.

Nem elvárás, de ha van, az értéknövelő, mert akkor tervezhetőbb a beruházás a karbantartásra.

Meg azért utal arra is, mennyire foglalkoztak a vassal.

2020. jún. 23. 12:15
 20/21 anonim ***** válasza:
53%

Ja, olyan mappám nekem is van, amiben a 15 éves autóm szervizszámláit gyűjtöm. Nem dobom ki őket, akkor sem ha már lejárt róla a garancia. De ezt nem hívom szervizkönyvnek.

Igen, ez valóban nem rossz ha van ilyen és valaki gondos és összegyűjti.

A másik autóm még csak 2 éves. Annak van gyári szervizkönyve is. De az túlzás, hogy vezetve van. Kb a kötelező szervizeket külön kérésre bejegyezik és kb ennyi. Pl voltam garanciális vezérműlánc cserén, amiről egy szó nincs a szervizkönyvben. Sőt, számlát, munkalapot, semmit nem adtak róla. Ezért én is vezetek egy külön füzetet. Gyári bőr kötésű füzet, az autóm logójával. Na ebben én is mindent feljegyzek, időponttal, óraállással. De még olyan apróságokat is felírok, ha pl ablaktörlő lapátot cseréltem. Azt is pontosan leírom, hogy milyen márkát vettem. Vagy pl a tavaszi-őszi kerékátszereléseket is rögzítem. Elég részletes. A következő tulajnak majd át fogom adni. De egy 20 éves autónál többségében szerintem nem ez a jellemző. Sokszor látok pl olyat, hogy még az egyik gyári kulcs sincs meg, nemhogy a szervizszámlák évekre visszamenőleg!

2020. jún. 23. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!