Valamivel kevesebbet eszik, de jetta 6,4 l téli átlagfogyasztása szerintem teljesen vállalható. Dízeled kb 6 liter. De többet is áll szervízbe. A dízel nem spórol, csak kölcsön ad. Ha sokat mennék és kell a kis fogyasztás vennék egy szívóbenzines 1.2 swiftet 90le és egész jól megy átlag 4,5l eszik vagy hibrid. De kinek mi, vezetni jó egy mai dízelt, kicsivel kevesebbet eszik, de itt megis állt az előny felhozatalba.
Azt tudni érdemes a spirit monitorról, hogy a számokat nem én befolyásolom az alapján, hogy a dízel mennyivel kevesebbet fogyaszt... Hanem valós mérések alapján készült az egész.
Félre ne értsél, nem szidni akarom az autót..
De az 1.6 8 szelepes eléggé nyomatékszegény lent. És elég sokat olvasni erről... De szerintem zárjuk le, mindenki azt isteniti ami éppen van neki.
Hidd el, ha reálisan(nem magadat beetetve) nézel az autódra, akkor meglátod miről beszéltem.
2021. jan. 24. 08:26
15/17 anonim válasza:
A fogyasztás nagyban függ a motor állapotától olaj/üzemanyag minőségétől. Ha tiéd elmegy 5 literrel akkor valószínű még jó állapotú a motor/váltó benne és te is jó olajat locsolsz bele. Így megtérülhet tényleg a karbantartása a fogyasztáson, ha sokat pályázol és min 40e/év mész vele.
2021. jan. 24. 08:52
16/17 anonim válasza:
B*sszátok már meg, a kérdésre válaszoljatok, ne a dízel-benzin vita legyen már a téma... kvra nem azt kérdezte a kérdező, hogy melyik jobb, hanem a B5 Jetta megbízható-e vagy sem az 1.6-al ha neki az kell, az kell. Lomha vagy sem, kit érdekel, nem azt kérdezte lomha-e, hanem megbízható-e.
F*sz kivan már a sok idiótával itt, aki csak acsarkodni tud, válaszolni meg nem.
Bezzeg mikor kiírja valaki huszadszor a kérdést akkor meg azért b*sztatják, hogy olvassa vissza a válaszokat. Mit olvasson vissza, a sok kretén választ?
Egy szintén Jetta 1.6 után érdeklődő voltam.
2021. febr. 12. 08:13
17/17 anonim válasza:
Már le lett írva, hogy vw csoport benzinesei közül az 1.6 102 le változata a legmegbízhatóbb, legolcsóbban fenntartható. Fogyasztása vegyesben 6,5 liter. Ami teljesen elfogadható. Több fajta motor van bgu(ebben van egr amit időnként tisztogatni kell vagy csere).!Bse! motorkódosba már egr nincs, így nem is megy tönkre, ez a legmegbízhatóbb belőle, olaj/szűrőcserék tankolod és ennyi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!