Első autó, avagy a szív és az ész csatája?
Most vagyok az első, saját autóm vásárlásának kapujában. Nem vagyok az a dolgokat elkapkodó típus, nagyon átgondolom minden egyes döntésem. Jelenleg azonban nem tudok dűlőre jutni.
Adott nagyjából 1.5-2 MFt keret, amiből gazdálkodhatok. Ez nagy kínálatba enged betekintést a használtautó piacon. Az egyik felem azt mondja, hozzak racionális döntést és vegyek egy 7gen Honda Accordot 2.0 benzinmotorral, kéziváltóval. Tetszik is a forma, de a felhozatal nem.
A másik oldal pedig, hogy vannak olyan kocsik, amik valamilyen oknál fogva nagyon tetszenek, de rosszabb a hírük.
Szóval tegyük fel, hogy találunk mindegyik példányból egy teljesen átlagos, de azért karbantartott példányt. Ti melyiket választanátok? Esetleg tudtok egy alternatívát mondani?
Nehéz döntés, mindegyikben van jó és rossz is.
Honda Accord: nagyon megbízható, igazából ha nem rohad (nem annyira jellemző) akkor nincs baj. Tényleg ez a legracionálisabb döntés, ha kell ekkora autó.
159-es Alfa: Ez se rossz autó, de az Accordnál igényesebbnek mondanám. A futómüvére nagyon kell figyelni, szépen el tudja nyelni a pénzt. Amúgy a motor jó, elektronikai gondok nincsenek, a legmegbízhatóbb Alfa talán.
E46: sok a lerúgott, elrohadt példány. Ha sikerül egy kézi váltós, sor6ot kifogni ami nincs lerúgva, nem rohadt porig akkor nagyon nagy élmény egy ilyen autó.
Audi A3: semmiképpen nem venném meg. Kicsi motor, nem nagyon megy. Nem illik egy Audiba. A többi motor a 8P-ben meg elég bajos sajnos.
A4 1.8T: Ebből nagyon sokat széthajtottak/tuningoltak. A jobb példányok szerintem túl drágák ahhoz képest amit nyújtanak. Egyébként nem rossz autó.
Fiat: Nem rosszak, aránylag megbízhatók. Jó választás lehet, ha bejön a Bravo.
Saab: Nem ajánlom. Sok alkatrész egyezik más típusokkal, de a szerelők nem nagyon szeretik. Plusz már elég rég megszünt létezni a Saab, sok alkatrész pótlással gond lehet a jövőben.
Hyundai: nem ismerem nagyon ezt a típust, nem tudok mit mondani róla.
Toyota: nem ajánlom, ez egy nagyon rossz motor. Mind zabálja az olajat, és váltóproblémák is voltak úgy tudom.
Én egy jó állapotú E46-ot vennék (ha van még), amúgy pedig az Accord / 159-es Alfa között döntenék.
Honda 7gent előbb találsz jó állapotban mint E46 320-25i-t
Nagyon el szálltak ezek az autók és nagyon szerencsés vagy ha 2 milláért kifogsz egy szép állapotú 20i-t
A 30i ről ne is beszéljünk az ott kezdődik hogy 3.5m
A saab-al komolyabb gondok nincsenek ha csak nem benzinest veszel.
Sokkal jobban illik egy olyan autó karakteréhez a dízel motor.
Egyáltalán nem hangos sőt!
Garantáltan az ülésbe passziroz ha úgy akarod.
A legtöbb opel alkatrész jó hozzá ha jól tudom valami köze van a C vectrához is.
Az Audi azzal az 1.6 os motorral elég lomha lesz.
Ha nem számít hogy gyorsan utazz megfelel,de amennyit kérnek érte lehetne dinamikusabb is.
Szerintem a hondával járnál a legjobban.
Eléggé fontos, hogy sokat mész-e vagy nem.
Honda Accord: megbízható... igazából nekem ennyi jön ki belőle. Jah meg annyira nem ronda
159-esből én 2.0 JTD-t vennék. Az 1.9-esek m32-es váltóval vannak szerelve.
BMW E46: Ha szereted a BMW-ket akkor vedd.
Audi A3 1.6: Nah... nem megy, sokat eszik, inkább swift...
Audi A4 1.8T: Mint fentebb is írták 90%-a levan rúgva, egyébként nekem volt Octaviaba ilyenem, jól ment, én szerettem, de mindig volt valami baja.
Fiat 1.4 T-jet: Teljesen jó, nem hajlamos a kokszosodásra se.
Saab: Én a dízelt venném, bár ugyan az mint az Alfa, de ezekbe F5-ös váltó van, szóval itt azzal nem lesz baj.
Hyundai Coupé: Engem nem mozgat meg, egyébként nincs velük nagy probléma
Toyota 1.8TS: Olajat eszi és pl a féket sem tervezték nagyobbra, az 1.4-nek a fékei vannak rajta alapból :D
Ugyan ilyen ársávba nézegetek most autókat magamnak. Ha dízel kell én Alfát vennék 2.0 JTD-vel vagy Saabot 1.9TIDS-el (fontos nem 1.9 TTIDS) Esetleg még a H astrák is jók lehetne 1.9 cdti-vel ugyan ezek a motorok vannak azokba is, viszont a váltóprobléma itt is fent áll. Benzinesből pedig 1.4 T-jet vagy 1.8 T. Én ezeket venném, de ahány ember fog ide írni annyi véleményt fogsz kapni. Ha fiatal vagy (mint én) akkor ezeket venném amiket felsoroltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!