Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nincsen alapból minden...

Miért nincsen alapból minden autóban akkumulátor feszültség mérő illetve olaj hőfok jelző?

Figyelt kérdés

Vagy legalább is miért nem lehet extraként ilyeneket kérni?

Tényleg csak egy - egy márka egy - egy modelljében vannak ilyenek, mi az oka ennek?

Szerintem ezek nagyon hasznos dolgok lennének!

De legfőképp azt nem értem hogy ha nincs is akkor plusz pénzért miért nem rendelhető?

2020. ápr. 13. 15:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Eltérőek az igényeink. Van aki szeret ilyeneket nézegetni, de valószínűleg a többséget pont nem érdekli. Az autó nekik csak egy rutin közlekedési eszköz. Az hogy mennyi az olajhőfok, nekik kb annyira informatív, mint hogy épp milyen márkájú tejet vegyenek a teszkóban...

Hosszú, unalmas autópályás útjaim alkalmával, olyan szakaszon ahol szó szerint minden bokrot ismerek már az út mellett, jó látási- és útviszonyok mellett, nyíl egyenes, belátható sík szakaszon, mikor se előttem, se mögöttem a láthatáron senki, bevallom én is le szoktam tekintgetni a kijelzőre és bele-bele pillantok a szervizmenüben. Töltés, vízhőfok, keréknyomások, gps szerinti sebesség, pillanatnyi injektált üzemanyagmennyiség mg/löket egységben, vagy csak hogy van-e eltárolt hiba, meg szoktam nézni.

2020. ápr. 14. 16:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Ez esetben amit már javasoltak: Rendelsz egy ezresért egy ELM327 klónt, rádugod és okostelefonodon egy megfelelő alkalmazással tudsz nézni mindenfélét, sőt akár rögzítheted is az adatokat vagy épp grafikont rajzolhatsz.

Persze az első mindig a biztonságos közlekedés legyen.

2020. ápr. 14. 16:46
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

De miért pont akku toltottseget akarsz nézni menet közben amit nem mutat mert a toltoaramot mutatja.

De miért nem akarod nézni az uzemanyagnyomast, az injektorok nyitási idejét, a bejövő levegő hőmérsékletét .

Annyi de annyi adat van, neked meg csak az akkumulátor feszültsége a lényeges amit nem tud mutatni mert jár a motor 13.4 volt alapjáraton és 14- 14.4 fordulaton fixen beállítva.

Ettől az autó eltér mondjuk a 20. Életévében amikor a generátor elpukkan de akkor meg jelez az akku lámpa .

2020. ápr. 14. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!