Mitől lehet az, hogy amikor felkapcsolok minden fogyasztót az autón (lámpák, rádió, ventillátor stb. ) akkor a generátor nem tudja megfelelően tölteni az akksit?
Teljesen normális. A generátor a névleges áramot csak kb. 2000/perc motor fordulatszám felett adja le. Alapjáraton jó ha a felét tudja.
Add össze:
Motorelektronika, üzemanyagszivattyú, gyújtás: 5A
Szeelőzőventilátor: 10A
Helyzetjelzők+rendszámvilágítás: 2,5A
Fényszórók: 10A
ködfényszóró: 8A
szélvédő fűtés: 10A
Ablaktörlő: 10A
Kijön kb. 55A, a generátorod egy városi szaladgálós benzinmotoros autóban pedig 70-90 amperes.
Ameddig 13 volt felett van, valamennyit tölt, vagy legalább is nem merül az akku.
Teljesen jól működik a tiéd.
Normálisan működik az autód.
Ahogy írják, alapjáraton nem tudja a max. áramát a generátor. De egyébként a 13,5-es érték is még ok, így is tölti az akkut.
Szintén H Astrám van és kb ugyan így működik. Nekem most generátor felújítás után 14,4V-ot ad fordulatszámtól függetlenül. Tompítottal is nagyjából tartja a 14,2-14,4-et. De ha feltekerem az utastér ventilátort maxra, bekapcsolom a hátsó ablakfűtést, tükörfűtést, ülésfűtést maxra, reflektort, ködlámpát és még elkezdem tekergetni a elektrohidraulikus szervokormányt, már nekem is nagyon szenved, lezuhan a feszültség. Akkor is ha 3000-es fordulaton bőgetem a motort. Az enyémben 110A-es a generátort. A másik az EHS. (Gyári elektromos kiegészítő fűtés.) Amikor ez télen bekapcsol, önmagában 80-90A az áramfelvétele, ha akkor lecuppan a töltés járó motornál 12,5V környékére.
Sajnos ez ilyen, gyárilag alul van kicsit tervezve. Még a préselt sarukkal szokott gond lenni. De ezt tudod ellenőrizni, ha rámérsz közvetlenül a generátoron. A testelést is tudod ellenőrizni ha mérsz egyet az akku negatív pólusa és mondjuk a motorblokk között.
Melyik motor van a tiédben?
"Kijön kb. 55A, a generátorod egy városi szaladgálós benzinmotoros autóban pedig 70-90 amperes."
H Astrákat 90-130A-es generátorral szerelték motorváltozattól függően. 90A alatti nem volt.
"városi szaladgálós"-t írtam
te meg egy H-Astrát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!