Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mit csináltok, ha rossz...

Ti mit csináltok, ha rossz látási viszonyok között az M0-án kénytelenek vagytok maximum 90-100 között haladni, de egy kamionos dudál, kiabál és villog rátok folyamatosan, mert ő 120-al akar menni?

Figyelt kérdés
Ez velem történt nemrégiben, amikor nagyomn esett az eső, csúszott az út, nekem pedig kis autóm van. A jóember rámállt, villogott, dudált és amikor lekanyarodtam a lehajtónál, még mutogatott is.... ilyenkor mit kell csinálni? külső sávban haladok természetesen, és a kamionnak gyakorlatilag 80-nal szabadna menni, én pedig ígyis 90-100 között haladok.
2020. márc. 6. 18:21
1 2 3 4 5 6
 51/53 zyprexaaa válasza:
66%
Neked teljesen jó válaszokat adtak. Nem kell besértődnöd és jelentgetned. Irritáló a hozzáállásod. De azért én is elmondom, h ha egy kamionos villog rád, dudál, akkor próbáld meg elengedni. Tényleg nem tud 90-nél többel menni, sőt ez inkább csak 88km/h. Gondolj arra, h nyomorultnak az épp a munkahelye ahol Te közlekedsz. És kevesen gondolnak bele, de neki nagyon kötött szabályok szerint kell közlekednie és odaérnie A-B-be. Perceken múlhat, h elérjen egy parkolót és ne az útszélén kelljen mondjuk aludnia v. haza érjen, mert ha lejárt az ideje nem mozdíthatja meg a kamiont. Szóval ha vki bármilyen módon kéri, h engedd el, akkor kérlek mérd fel a lehetőségeidet és engedd el!
2020. ápr. 16. 16:52
 52/53 anonim ***** válasza:
23%

Bocs, hogy beleszólok, de hogy engedsz el egy kamionost, azon kívül, hogy szabályosan haladsz a külső sávban? Le kellene állni a leállósávba és addig várni amíg egy kamion sincs a láthatáron és csak akkor folytathatná az útját? Ez mennyire életszerű?

Engem már simán nyomott le, megelőzött kamionos 100-ra állított tempomattal 90km/h korlátozás mellett. 2 éves az autóm, nem valószínű hogy gyári hibás lenne a sebességmérőm.

Őszintén sajnálom a kamionosokat és együttérzek velük, mert ennyire stresszes az életük és mindenhova időben kell eljutni. De feltételezem önként választották ezt a szakmát és nem kényszerítette őket senki rá. Én is sorolhatnám, hogy a munkámban milyen problémák vannak önhibámon kívül, de az senkit nem érdekel, egyéni szoc. probléma. Az az indok hogy neki sietni kell, nem hiszem, hogy a KRESZt vagy bármilyen jogszabályt jogosan felülbírálna.

2020. ápr. 16. 18:18
 53/53 anonim ***** válasza:
49%

52, bemész a belsőbe és besorolsz mögé

A 100-as tempomat meg kb 90-95

2020. ápr. 16. 19:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!