Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mit csináltok, ha rossz...

Ti mit csináltok, ha rossz látási viszonyok között az M0-án kénytelenek vagytok maximum 90-100 között haladni, de egy kamionos dudál, kiabál és villog rátok folyamatosan, mert ő 120-al akar menni?

Figyelt kérdés
Ez velem történt nemrégiben, amikor nagyomn esett az eső, csúszott az út, nekem pedig kis autóm van. A jóember rámállt, villogott, dudált és amikor lekanyarodtam a lehajtónál, még mutogatott is.... ilyenkor mit kell csinálni? külső sávban haladok természetesen, és a kamionnak gyakorlatilag 80-nal szabadna menni, én pedig ígyis 90-100 között haladok.
2020. márc. 6. 18:21
1 2 3 4 5 6
 11/53 Beviz Elek ***** válasza:
89%

Sokra mész velük ha a kis pcsköszörűddel beszorulsz a kamion gumijának mintázatába.

Egy kamion nem tud 90-nél többet menni, le van korlátozva. Emellett a tachográf folyamatosan tárolja a sebességet ami minimum 28 napig visszanézhető, 120km/h-ért helyben lelőnék a sofőrt.

Autópálya, autóút azért lett kitalálva hogy a városokat elkerülve gyorsabban elérhesd a célod. Ha a saját vagy az autód képességei miatt csak egy mozgó akadály vagy, akkor ne használd.

2020. márc. 6. 19:28
 12/53 anonim ***** válasza:
81%

Ha így közlekedsz, akkor gondolom belvárosban szigorúan 40 km/h a sebesség, városon kívül pedig max 90. Így nem nehéz. :) De tényleg nem értem, hogy miért te akarsz még emellé arcoskodni.

Azt meg végképp nem, hogy egy esetleges közlekedési balesetnél hogy véd meg a könnygáz és a gázpisztoly. Mert amíg te tiszta idegbeteg vagy vezetés közben, és a figyelmedet arra fordítod, hogy mások büntetgess, addig sokkal veszélyesebb vagy, mint aki mondjuk 130-140-es tempóval halad. Szomorú, hogy 10 éve van jogosítványod, és még ezt sem sikerült felfogni.

2020. márc. 6. 19:30
 13/53 anonim ***** válasza:
25%

Autóúton sokszor találkozom stabil 100-al közlekedő kamionnal, GPS szerint.

Nem tudom, hogy verik át a tachográfot, de a 90-et nem tartja, az tuti.

2020. márc. 6. 19:30
 14/53 A kérdező kommentje:

"Egy kamion nem tud 90-nél többet menni, le van korlátozva. Emellett a tachográf folyamatosan tárolja a sebességet ami minimum 28 napig visszanézhető, 120km/h-ért helyben lelőnék a sofőrt."

Ez azért nagyon nem így van. Inkább afféle átlagot számol, ezért is szokták üresjáratban járatni órákig a kedves sofőrök a kamionjukat, hogy ez az érték jobb legyen....

"Autópálya, autóút azért lett kitalálva hogy a városokat elkerülve gyorsabban elérhesd a célod. Ha a saját vagy az autód képességei miatt csak egy mozgó akadály vagy, akkor ne használd.

"

Természetesen, ezért is van egy sebességbeli minimum meghatározva, amit én bőven elértem az úton. Ennek tudatában a többi mocskolódásodat nem veszem magamra, mivel nem rólam van benne szó, nyilvánvalóan!

2020. márc. 6. 19:31
 15/53 A kérdező kommentje:

"Autóúton sokszor találkozom stabil 100-al közlekedő kamionnal, GPS szerint.

Nem tudom, hogy verik át a tachográfot, de a 90-et nem tartja, az tuti.

"

youtube-on van pár kamionos aki csinál/csinált videókat, ott azért elmesélnek pár "kulissza" titkot.... mondjuk engem nem érdekel, én is 90-100 között mentem GPS szerint.... ezt le is írtam, de látod, nem érdekli őket.

2020. márc. 6. 19:34
 16/53 anonim ***** válasza:
74%

Sajnos ezzel nem lehet mit csinálni. Fékezés nem játszik; mert 1. Iszonyat veszélyes 2. Te járhatod meg jobban.

Irreális, de egyszerű megoldás a leállósávba lemenni, hogy menjen, viszont veszélyes és szabálytalan.

Az egyetlen biztos megoldás belelépni a gázba, megnézni, hogy mennyivel megy, majd ha lemaradt, visszábblassítani annyira, hogy ne érjen utól.

Szerencséd lehet, ha közben utólérsz egy 85-90-nel közlekedő járművet, mert akkor már befejezi, ha utána fel is zárkózik..

2020. márc. 6. 19:40
 17/53 anonim ***** válasza:
42%

[link]

"A KRESZ a nehéztehergépkocsik maximális sebességét autópályán 80 km/órában, autóúton 70 km/órában határozza meg. A tapasztalat az, hogy a kamionosok ezzel szemben általában 100-110 km/óra sebességgel haladnak. Aki ezt a magasabb tempót tartja, nyilván egy szabályos sebességgel közlekedőt utolérve máris komoly dilemmába kerül.

Vagy lelassít a szabályos sebességre, vagy belekezd a tiltott előzésbe. Nagyon sokan döntenek az utóbbi mellett, aminek az is az oka, hogy igen kicsi az esély, hogy éppen egy ellenőrzésbe szaladnak bele."

Köszi a #13-as lepontozásomat.

Kérdező, én tovább lassítanék, előzzön ő.

2020. márc. 6. 19:50
 18/53 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem autópályán mész, akkor két lehetőség van, vagy gyorsítasz vagy lehúzódsz, és elengeded. Autópályán is vagy gyorsítás, vagy behúzódsz a középső sávba, ha nem jön ott senki, és megvárod, míg elmegy melletted. A kamionosok egész nap úton vannak, és lehet, hogy egy ilyen eset miatt nem érkeznek meg időben, vagy nem tudnak hazamenni, stb. úgyhogy érdemes az ő nézőpontjukat is figyelembe venni. Nyilván ha olyan rossz látási viszonyok vannak, akkor nem kell a megengedettel menni, de akkor mások is lassan mennek, a kamionok is. Amúgy nagyon sok olyan kocsit látok, amik kamionok vagy buszok mögött mennek pár méterrel, nem is értem, ők hogy tudják biztonságban érezni magukat. Nem is nagyon van olyan kocsi, amivel ne lehetne megelőzni őket, még egy 37 lóerős Marutival is sikerült elérnünk 110-et, 3 személlyel.
2020. márc. 6. 19:54
 19/53 anonim ***** válasza:
69%
Sokszor jössz még ezzel a hülyeséggel? Már nem először írod ki ezt a kérdést
2020. márc. 6. 20:09
 20/53 anonim ***** válasza:
16%
Ónos esőbe is 110-el megyek, én nem akarok föltartani senkit, inkább legyen bajom mint, hogy valakit zavarok.
2020. márc. 6. 20:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!