Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti mit csináltok, ha rossz...

Ti mit csináltok, ha rossz látási viszonyok között az M0-án kénytelenek vagytok maximum 90-100 között haladni, de egy kamionos dudál, kiabál és villog rátok folyamatosan, mert ő 120-al akar menni?

Figyelt kérdés
Ez velem történt nemrégiben, amikor nagyomn esett az eső, csúszott az út, nekem pedig kis autóm van. A jóember rámállt, villogott, dudált és amikor lekanyarodtam a lehajtónál, még mutogatott is.... ilyenkor mit kell csinálni? külső sávban haladok természetesen, és a kamionnak gyakorlatilag 80-nal szabadna menni, én pedig ígyis 90-100 között haladok.
2020. márc. 6. 18:21
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
15%

Igen, papíron igazad van, a gyakorlatban nem. Íratlan szabály, hogy menjél minimum 90-nel.

Pisálhatsz a széllel szemben, de nem sok értelme van. Ha élvezed, hogy akadályozod a forgalmat és felcseszheted az agyát néhány kamionosnak, akkor csináld csak. Semmit nem érsz el vele, csak stresszesebb lesz az életed.

2020. márc. 6. 20:20
 22/53 anonim ***** válasza:
33%

A kérdés úgy hangzott, mit csinálnék, ha ilyen helyzetben lennék.

Nos, nem változtatnék. Nem fékeznék, nem adnék gázt. Azért van az a r...hadt belső sáv, hogy megelőzzön, aki gyorsabban akar menni. Az előzési tilalomra hivatkozni abszurd: ha a sebességkorlátozás nem érdekli, akkor az előzési tilalmat miért akarja mindenáron betartani?

Mondjuk nekem mutogathat mindenki, amit akar, mert sosem nézem a sofőrfülkét, csak a járművet.

Majd egyszer emberére akad valakiben, aki alkalmas helyen (pl. forgalmi dugóban vagy lámpánál) kiszáll, odamegy hozzá, kirángatja a fülkéjéből és jól megruházza. Ez nem én leszek, de a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb találkozni fog egy ilyennel.

2020. márc. 6. 21:31
 23/53 anonim ***** válasza:
61%

A kamionosoknak tilos előzni magyar autópályákon. Elvileg 80-at mehetnek, de gyakran 90-eznek, ami az elektronikus limitjük. Ennél nem tudnak többet menni.

Autópályán ha haladsz és azt veszed észre, hogy a kamionosok tolnak, nem vagy elég gyors. Személyautóval a közúti 90, vagy 100 könnyen tartható. Ezt a sebességet még biztonságosnak kell érezned, bármilyen autód is legyen.

Ha ez nem így van, kerüld az autópályát, mert a lassú haladás veszélyes rád és a többiekre nézve is.

Amikor én pályázok és nálam gyorsabb autó érkezik (mindegy mennyivel megy), átmegyek a külső sávba és felveszem a kamionok tempóját.

Olyan nincs, hogy ők érnek utol.

De amennyiben mégis megtörténne a következő pihenőhelynél kiállnék és elengedném. Addig meg tartanám a 100km/h-t, amit ők már nem tudnak követni.

2020. márc. 6. 21:36
 24/53 anonim ***** válasza:
17%

Bemész a belsőbe és visszasorolsz mögé

És a 90 km/h elmélet, rendszeresen látom, hogy kamion kamiont előz pályán, de persze a 80%uk tényleg le van korlátozva

2020. márc. 6. 22:09
 25/53 anonim ***** válasza:
26%

"ha a sebességkorlátozás nem érdekli, akkor az előzési tilalmat miért akarja mindenáron betartani?"

88km/h-ig nincs büntetés autóúton, kamionnal sík úton max 90-et tud menni. Kicsi rizikó és 30 000 a bünti.

Az előzni tilos az némi csekk és 6 pont!

Teljesen más a két "szabálysértés" súlya. 3 előzés és lehet leadni a jogsit.

2020. márc. 6. 22:15
 26/53 anonim ***** válasza:
25%
Ahogy olvasom nagyon nem bírod ha nincs igazad. Én is csak azt tudom javasolni, hogy ha nem tudsz/nem akarsz minimum 90-nel menni, kerüld el az autópályát. Hidd el balesetveszélyes ennél lassabban menni. Ma is szakadt az eső, mentem az M3-on, majd egyszer csak előttem felbukkant egy 30 éves tragacs 70-nel, majda kisebb kanyarokban befékezett 60-65-ig. Azon kívül, hogy bosszantó bármikor belédmehetnek hátulról és hidd el nem kellemes beszorulni két kamion közé.
2020. márc. 6. 22:59
 27/53 anonim ***** válasza:
56%
10 éves forgalmi, de kb ha 7 éves értelmi szint nem hogy értelmes felnött.
2020. márc. 7. 02:27
 28/53 anonim ***** válasza:
81%

Kamionos vagyok, minden kamion le van korlátozva max 90 re, de ez a tahográf, van, hogy megy 95 öt is gps szerint, van, hogy csak 85 öt, 2-3 km/h függ a gumikopástól is,

Van aki tud 100-120 at is, a románok csinálják, amikor haza akarnak érni, de mondjuk csak Budapestig érnének a vezetési idő, munkaidő, 2 heti 90 óra stb lejárta miatt, ezért feteszik a mágnest és tolják, 0km/h mutat a tahó közben meg megy 120al.

Nekem max 93 al ment kamionom, Németórszágban kamionozok, itt is 80 a limit, de 90 ért nem büntetnek, kivéve ha olyan blitzer van ami külömbséget tesz a kamion és kisautó között, igy 120 as táblánál 90 is lebliccel, és jön 35e bünti, ezeket csak akkor szopom be amikor kiteszik és még senki sem jelentette a tomtom nak.

A kérdésre is válaszolva, úgy történhetett, hogy ő tempomattal ment 90el,te meg 80-100 között ingadoztál, és be be fékeztel amikor valamitől megíjedtél. Én az ilyent egyből megelőzöm, de ezek általában olyankor rájönnek, hogy ők nem olyan emberek akiket egy kamion megelőzhet, így gázt adnak, majd mikor visszállok mögé akkor újra lassan megy, na ilyenkor fel tudnám kenni a kórlátra.

De tényleg ha mindenki más tudott menni rendesen, és te nem, akkor nem lehet, hogy benned van a hiba?

2020. márc. 7. 08:41
 29/53 anonim ***** válasza:
62%

"a lehajtónál, még mutogatott is.... ilyenkor mit kell csinálni?"

Nagy ívben tojni rá. A Kresz szerint is az út és látási viszonyoknak megfelelően kell megválasztani a sebességet. Továbbá azért mert az adott szakaszon pl 110 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, az nem azt jelenti, hogy tilos kevesebbel menni. Engem is dudált villogott már le kamionos szintén a nulláson, mert sorozatosan kirakott 60-as táblák mellett csak 80-nal voltam hajlandó közlekedni. Vagy pl legutóbb az M6-oson az alagútban a 90-es korlátozásnál 100-ra raktam a tempomatot, egy cseh kamionosnak pedig ez nem tetszett. Felőle dudáljon, villogjon, mutogasson, tomboljon a fülkében! Ha esetleg lefotóznak, mert ő meg akarja szegni a szabályokat, gondolom nem ő fogja befizetni az én csekkemet is. Ha pedig úgyis ennyire magas ívben tojok a sebességkorlátozásra, akkor tojjon az előzési tilalomra is és előzzön meg! Én azon csodálkozom, hogy ilyen hozzáállású és idegrendszerű emberek hogy lehetnek egyáltalán hivatásos sofőrök...?

2020. márc. 7. 09:23
 30/53 anonim ***** válasza:
78%
én csak annyit fűznék hozzá offtopic ként, hogy lóphaszt se számít hány éve vezetsz vagy van jogsid ha csak munkába->tescoba->haza rohangálsz, vagy esetleg leugrasz vidékre rokonokhoz... attól még lehetsz egy inkompetens hülye gyökér, lásd: németek vagy angolok :)
2020. márc. 7. 22:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!