Hol kezdődik ez a teljesítmény?
Jelenlegi autónk hiába dízel, csak 69 le és ha haladni akarok vele, folyton padlózni kell, legalábbis 3-as fokozattól felfelé... És kb., mint egy ugyanolyan benzines, lassan kúszik felfelé a fordulatszám. Kétezer alatt semmi ereje, utána megindul, meg el is fogy a lendülete. Megszoktam már, és keveslem.
Hol kezdődik, mekkora teljesítménynél az, hogy kisebb-közepes gázadással is meglóduljon, akár 1400 környékétől is?
Ültem 118D-ben is, nem rossz, de azt hittem a kétezres motor azért erősebb. Én attól kicsit erősebbre gondolok, de kb. olyan fogyasztás és ccm mellett.
"1.4 hdi, 69 le, nem szívó..."
Hm, akkor tévedtem. És egyben meglep, hogy egy már modern CR-dízelt ennyire visszafogtak.
De egyben erről is jut eszembe, hogy való igaz, 2015-ben ahol dolgoztam Citroen Nemokat használtunk 1.3HDi motorokkal. Azok is csak 75 lóerősek voltak, 190Nm nyomatékkal. De a relatív kis, 1 tonnás tömeget a szerény teljesítmény ellenére meglepően jól vitte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!