Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek sokat kért ezért...

Szerintetek sokat kért ezért a szerelő?

Figyelt kérdés

Renault Thalia, 99-es benzines:

Féktárcsa, fékbetét, fékdob,fékpofa, és munkahengerek cseréje,

98.000Ft

Anyag 61.000, munkadíj 37000

Sajnos én nem értek hozzá, ez így elfogadható?

2020. febr. 29. 08:23
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

50% árrés? Ez dupla ár, nem árrés. A B/U páros mindenki máshoz képest dupla áron adja az alkatrészeit és büszkén szórja ebből a 30-50%-os kedvezményeket. Amelyik szerelő az ezektől vásárolt cuccokat teljes áron adja tovább, az valójában dupla áron adja az alkatrészt.

Szerencsétlen ügyfélnek a hozott alkatrészre nem vállalnak garanciát vagy a beszerelést sem vállalják.

Ha meg azt szeretné, hogy ne a B/U párostól vegyék az alkatrészt, hanem pl a KA-tól, akkor jönnek a kamu dumák, hogy nincs szerződés velük vagy sokáig tart a kiszállítás.

Az világos, hogy jó dolog az ingyen pénz, de az ügyfelek sem hülyék és nem szeretik ha hülyének nézik őket.

Sajnos ezek miatt a lehúzások miatt tartják egyre inkább hiénáknak a szerelőket és mint látjuk, van benne igazság.

Tisztelet a kivételnek, meg akinek nem inge stb..

2020. febr. 29. 16:54
 22/26 anonim ***** válasza:
A KA mennyi idő alatt szállítja ki az alkatrészeket? Milyen raktárkészlete van? Hogy kezeli a garanciális ügyeket? Az említett páros (és még pár cég) ezeket az árakat csak a szerelőknek adják, elvileg, akik havonta százezreket, milliókat hagynak náluk. A kisker vevők többet kell fizessenek.Ez van. A márkaszerviz óradíja rendben van mindenki szerint? 15 ezer forint kb... ha a kisebb szerelők is 10 ezer ( +ÁFA ugye) áron dolgoznának, az nem fájna? Egyébként erre még senki nem válaszolt. Egy 5 ezer forintos bruttó óradíjból szerinted mennyi marad a szerelőnek? A fodrász mennyiért nyír, ha óradíjat nézel?? Az nem fáj? Akinek nem tetszik, az vegye meg olcsón az alkatrészt, ahonnan tudja és szereljen otthon. Ja, hogy egy rendes diagnosztikai gép 1 millió?
2020. febr. 29. 17:04
 23/26 anonim ***** válasza:

A KA 2 nap alatt szállít, a garanciális ügyintézés egyformán katasztrofális. Ez magánember számára tényleg nem járható út, mert az alap, hogy hivatalos, céges/szervizes igazolás kell a szakszerű beépítésről.

A kedvezményeket viszont nem csak szerelőknek adják, hanem bárkinek, aki beregisztrál náluk. Magánfelhasználó kevesebbet kap (talán 30% azonnal) a céges viszont megkapja egyből a 46%-ot és nem nézik az éves elköltött összeget. Ráadásul akár egy fuvarozó cég vagy vállalkozó is megkapja, nem kell szervizesnek lennie.

Ja, és a raktárkészlet szinte teljesen ugyanaz mindegyiknél, mert egyazon beszállítóktól vagy akár egymástól vásárolnak.

Úgy látom, azért te nem vagy otthon teljesen ebben a műfajban..

2020. febr. 29. 17:27
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
sajnos ebben tévedsz. Eléggé képben vagyok, az egyiknél dolgozom. Pontosan tudom, ki kap miért és hogyan kedvezményt.
2020. febr. 29. 17:42
 25/26 anonim ***** válasza:

Igen legális. Egy csápost vételek,három másik csáp van mellettem,azokat is bérlik.

Az,hogy munkadíjon felül 50 százalékkal levegyem az ügyfeleket,akik bizalommal fordulnak hozzám nálam nem fér bele. Így is bőven jó vagyok. Biztos furcsállod de van ilyen is,nemcsak én, bátyám lakatos Ő sem húzza le nagyon az ügyfelet. Alkalmazott is voltam de elküldtek,mert megmondtam az ügyfélnek,mi a baj,nem cseréltem pluszba felesleges alkatrészeket. Na ez milyen főnök??

2020. febr. 29. 19:12
 26/26 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy főnök vagyok? Akkor nyilván te egy roppant becsületes, jó szerelő vagy. Gratulálok, ritka az ilyen. De reálisan nézve ha egy vállalkozást kell eltartanod és rendesen fizetsz mindent (!) tehát nem a kamu, KATA vállalkozó vagy, akkor azért ebből rendesen megélni nehéz. Ha odaadod a kedvezményed, a te dolgod. Az óradíjad ettől még lehet magas. Én továbbra is azt mondom, hogy sajnos csak munkadíjból nem lehet fenntartani egy vállalkozást. Ha akarod, privátban elmesélem, mire gondolo, de ez nem ide tartozik...szakikám :)
2020. febr. 29. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!