Szerintetek sokat kért ezért a szerelő?
Renault Thalia, 99-es benzines:
Féktárcsa, fékbetét, fékdob,fékpofa, és munkahengerek cseréje,
98.000Ft
Anyag 61.000, munkadíj 37000
Sajnos én nem értek hozzá, ez így elfogadható?
Ennyi és kész.(szerintem reális)
Ha sokallod az összeget, akkor majd máskor tájékozódj mielőtt szerelőhöz viszed. Értelmetlen dolog a "pénztártól való távozás után" sipákolni.
#11 birom az ilyen görényeket, akik más zsebében turkálnak.
A műhely természetesen ingyen van. Nem kell bérelni, Egy csápos emelő a bokorban terem, nem hétszámjegyű összeg. Az összes szerszám, célszerszám szintén ingyen van, és soha nem kopnak, törnek el, nem kell őket pótolni. Az autószerelőt az ELMŰ és a FŐGÁZ támogatja, ingyen van a fűtés és a villany. A veszélyes hulladékokat ingyen veszik át tőle az ezzel foglalkozó cégek. A diagnosztikai eszközök és szoftverek sem milliós tételek, hanem a bokorban teremnek.
Sötét korlátolt fillérb__zó szemlélet, csak az árrést látod, de a járulékos költségeket nem.
#12!
Mi a baj a válaszommal? (#11 voltam)
"Sötét korlátolt fillérb__zó szemlélet, csak az árrést látod, de a járulékos költségeket nem."
A járulékos költségek benne vannak vagy benne kellene lennie az óradíjban. Az alkatrészek kedvezmény nélküli, közel dupla áron való felszámolása, egyértelmű lehúzás. Nekem 46-48% kedvezményem van a B/U cégeknél, de még soha nem jutott eszembe, hogy ezt lehúzzam bármelyik ügyfelemtől. Annyiért adom a cuccot, amennyiért veszem és a munkámért fizetnek. Ráadásul az alkatrészt ingyen kiszállítják, szóval ez sem költség nekem.
Szerelő, aki odaadja a teljes árrést: Te milyen óradíjjal dolgozol? Számlát adsz, hivatalos minden a szervizedben? Mert ha minden igen, akkor jó magas órabéred kell legyen..Sajnos az emberek nagy része ezt nem képes felfogni. Ausztriában a szerviz órabérek 70 EU-nál kezdődnek. Ott nincs is ez az 50%-os buli.
Aki meg így gondolkozik, hogy extra profit: szerintetek a büfés annyiért adja a kólát, amennyiért veszi? Dolgozni annyit dolgozik vele, hogy átnyújtja...jó esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!