Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek sokat kért ezért...

Szerintetek sokat kért ezért a szerelő?

Figyelt kérdés

Renault Thalia, 99-es benzines:

Féktárcsa, fékbetét, fékdob,fékpofa, és munkahengerek cseréje,

98.000Ft

Anyag 61.000, munkadíj 37000

Sajnos én nem értek hozzá, ez így elfogadható?

2020. febr. 29. 08:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%

Ennyi és kész.(szerintem reális)

Ha sokallod az összeget, akkor majd máskor tájékozódj mielőtt szerelőhöz viszed. Értelmetlen dolog a "pénztártól való távozás után" sipákolni.

2020. febr. 29. 11:46
 12/26 anonim ***** válasza:
52%

#11 birom az ilyen görényeket, akik más zsebében turkálnak.

A műhely természetesen ingyen van. Nem kell bérelni, Egy csápos emelő a bokorban terem, nem hétszámjegyű összeg. Az összes szerszám, célszerszám szintén ingyen van, és soha nem kopnak, törnek el, nem kell őket pótolni. Az autószerelőt az ELMŰ és a FŐGÁZ támogatja, ingyen van a fűtés és a villany. A veszélyes hulladékokat ingyen veszik át tőle az ezzel foglalkozó cégek. A diagnosztikai eszközök és szoftverek sem milliós tételek, hanem a bokorban teremnek.

Sötét korlátolt fillérb__zó szemlélet, csak az árrést látod, de a járulékos költségeket nem.

2020. febr. 29. 11:48
 13/26 anonim ***** válasza:
52%
Az alkatrész is ingyen jön házhoz, azért sem autóval megy el a szerelő a munkaidejében.
2020. febr. 29. 11:50
 14/26 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem reális. Jó darabig most ezekre úgysem kell költeni.
2020. febr. 29. 12:03
 15/26 anonim ***** válasza:
52%

#12!

Mi a baj a válaszommal? (#11 voltam)

2020. febr. 29. 12:15
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

"Sötét korlátolt fillérb__zó szemlélet, csak az árrést látod, de a járulékos költségeket nem."

A járulékos költségek benne vannak vagy benne kellene lennie az óradíjban. Az alkatrészek kedvezmény nélküli, közel dupla áron való felszámolása, egyértelmű lehúzás. Nekem 46-48% kedvezményem van a B/U cégeknél, de még soha nem jutott eszembe, hogy ezt lehúzzam bármelyik ügyfelemtől. Annyiért adom a cuccot, amennyiért veszem és a munkámért fizetnek. Ráadásul az alkatrészt ingyen kiszállítják, szóval ez sem költség nekem.

2020. febr. 29. 13:44
 17/26 anonim ***** válasza:
#16;os kollega jól írja.
2020. febr. 29. 13:45
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerelő, aki odaadja a teljes árrést: Te milyen óradíjjal dolgozol? Számlát adsz, hivatalos minden a szervizedben? Mert ha minden igen, akkor jó magas órabéred kell legyen..Sajnos az emberek nagy része ezt nem képes felfogni. Ausztriában a szerviz órabérek 70 EU-nál kezdődnek. Ott nincs is ez az 50%-os buli.

Aki meg így gondolkozik, hogy extra profit: szerintetek a büfés annyiért adja a kólát, amennyiért veszi? Dolgozni annyit dolgozik vele, hogy átnyújtja...jó esetben.

2020. febr. 29. 15:20
 19/26 anonim ***** válasza:
18# Viszont a büfés nem kér plusz munkadíjat. Én is odaadom a kedvezményt, kivéve ha valami gyökér okoska jön:)
2020. febr. 29. 16:17
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Látom, átment, mit akartam mondani. A büfés nem kér munkadíjat. Mert nem is dolgozik. Vedd ki a hűtőből..ugye? De az éteremben sincs munkadíj, ugye? Ha oda beviszed a húst, meg a krumplit, akkor szerinted elkészítési díjat számolnak csak fel? A lényegre meg nem is feleltél. Legális a vállalkozásod? ( nem a NAV-tól vagyok, csak hallottál-e járulékos költségekről)
2020. febr. 29. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!