Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány kinek hogy ment?

Jogosítvány kinek hogy ment?

Figyelt kérdés
Most kezdtem vezetni. Két órát vezettem, előtte soha nem vezettem, de nagyon babának érzem magam. Nem tudok vältani kuplungot se érzem. Véletlen egyszer nyomtam a kuplungot a gázzal. Nagyon nem vagyok összhangba. Fog ez egyáltalán menni? Kinek hogy ment főleg aki még soha nem vezetett. Kinek mennyi idő volt hogy már nagyjából jól ment. Biztassatok egy kicsit

2020. febr. 28. 18:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
21%

Csakis magadat tudod biztatni nehogy már másnak kelljen!

Nagyon hülyének kell lenni hogy valaki ne tanuljon meg váltani

2020. febr. 28. 18:28
 2/25 anonim ***** válasza:
80%
Ó, még nagyon az elején vagy, de nézd meg magad majd a 80. órában, sokkal könnyebben fog már menni, nekem 3.-ra lett meg a jogsi és ma már csak mosolygok, ha a kezdeti szörnyűségekre gondolok - gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni, lesz még jobb is! :)
2020. febr. 28. 18:29
 3/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm kettes. Az egyeskének annyit hogy nem tört volna le az ujjad ha annyit írsz mint a kettes. Arra voltam kíváncsi hogy valaki az elején nagyon béna volt de csak belejött végül
2020. febr. 28. 18:33
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
szerintem 2 óra után ne ítélkezz magad felett :D én 20 órát vezettem, amikor annyira béna voltam még mindig, hogy az oktató beültette apukámat a hátsó ülésre, hogy nézze meg, mit csinálok. mert abba akartam hagyni, és apa nem engedte. azt mondta megnézi, tényleg ennyire rossz e. aztán azt mondta nem volt rossz (utólag elmondta, hogy szar volt :D de nem akart elkeseríteni). és hogy ne adjam fel. az oktatóm is biztatott, hogy ő szeretné ha lenne jogsim. végül 60 órát vezettem, plusz a vizsga előtti 2 órát, mire a vizsgához értem, és hibapont nélkül mentem át :) Nem azt mondom, hogy egy Niki Lauda vagyok, de egyáltalán nem vezetek rosszul, sőt kezdőként amikor apa kocsiját vezettem, egyszer sem fulladtam le vele, sose. Nagyon szépen váltok, és érzem az autót. Szerintem 2 alkalom után, ne várj csodát. Én sem tudtam 3 alkalom után se, csak 2-esig váltani :D barátnőmmel egyszerre tanultunk vezetni, és nagyon szomorú voltam, hogy ő 3. órán már forgalomba ment, én meg váltani tanultam :)
2020. febr. 28. 18:55
 5/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm tényleg sokat segít ez nekem. Én már a forgalomba vezettem 20 perc után kivitt. Nekem elsonek a kresz is kínai volt azt mondtam ez sose sikerül. Elsőre meglett hiba nélkül.
2020. febr. 28. 19:01
 6/25 anonim ***** válasza:
87%
Sok, sok gyakorlás kell, senki sem első órákon fog tökéletesen vezetni. Még sikeres forgalmi vizsga után sem leszel tökéletes benne. Na majd 30 év múlva talán... xd
2020. febr. 28. 19:03
 7/25 anonim ***** válasza:

Két óra levezetés után nem lehet semmire következtetni.

Általában mindenki meg tud tanulni vezetni, hacsak nem hasal el ötször, és nem kap pàvot.

Lehet hogy levizsgàzol 30-40 órával, de az is lehet hogy 80-100 is kell. Ezt embere válogatja.

2020. febr. 29. 07:05
 8/25 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kérdező!

Full 0-ról indultam Novemberben.

Az első alkalommal 2 órát vezettem egyben.

A 2. órában kivitt a forgalomba.

Tudni kell, hogy annak az autósiskolának, ahol én vagyoj, nincs tanpályája.

Az oktatóm több iskolában tanít. Persze, hogy jobban megy ez-az másnak, ha ő volt tanpályán.

Egyébként azóta 50 perceket vezetek.

Hosszú idő óta tegnapelőtt és tegnap mentem 2x50 percet, csak azért, mert 3 hete gyorsítottba tettek át. Így minimum 4-5 alkalmat vezetni kell egy héten. Így jött ki.

Node, nekem kb. A 25. óra körül mondta az oktató először, hogy nem kellett neki pedáloznia, tehát egyedül vezettem.

Most tartok a 43. óránál. Nem érdekel, ki mit gondol, 31 éves fejjel vágtam neki, lesz, ahány óra lesz. Magabiztosan szeretnék vizsgára menni. Ott ugyanis az oktató is vizsgázik,ergo, ahol hibázok, ott őt hibáztathatják, hogy nem tanította meg rendesen. Így aztán, inkább több pénzt és munkát beleteszek a siker érdekében.

Annyit mondok, hogy ne görcsölj rá.

Ne hasonlítgasd magad másokhoz.

Mindenki más. Lehet, neki már a 12.órán a parkolást tanítják, de nem biztos, attól, hogy le is fog vizsgázni 30 órával, de, ha igen, nem biztos, hogy jobb sofőr lesz nálad.

Nagyon kell figyelni. Mindenre.

Ha nem vagy elég kipihent, vagy valami más baj van, természetes, hogy hibázol.

Még a profi sofőrök is hibáznak, hidd el.

Engedd el.

Nekem a körforgalmak nem mentek sokáig. Aztán elengedtem a dolgot, nem görcsölök rajta, azóta megy. Igaz, hogy majdnem minden órán legalább 2 körforgalmat érintünk. Nagyon jó oktatóm van.

Szinte belelát a fejembe.

Látja, hogy min kattogok sokat, és azt gyakoroltatja.

Persze, néha megkapom, hogy ennyi óra után ennek mennie kellene már...

Megy is alapjában véve, ha nem vagyok fáradt.

Meg persze 50 perces órák alatt nem tanulok annyit, mint más a 2x50 perc alatt.

Aki 50 perceket vezet, szerintem eleve lassabban tanul meg mindent, főleg, ha 0-ról indul.

A sebességváltásról annyit, hogy az első órán én sem tudtam. Itthon jöttem rá.

Ha nagyon fáradt vagyok néha rossz fokozatba váltok még most is. Nagyon oda kell figyelni, akkor nem lesz baj.

Hiába mondják, hogy nem, én érzem, hogy az oktatóautóban kilazult a váltó (kb. Heti 30-an nyúzzuk), a rükvercet sem veszi mindig rendesen. Persze ilyenkor is megkapom, hogy bajok vannak a váltásaimmal stb...

De tudod, azért vagyok ott, hogy megtanuljam. Amúgy pedig, kicsi rá az esély, hogy jogsival a zsebemben pont olyan vagy csak olyan kocsit vezetek majd, mint amiben tanulok...

Toyotában tanulok, itthon egy régi Opel astra van. A váltó elrendezése is más...

Egy szó mint száz, rajtunk tanulókon is legalább akkora a nyomás, mint az oktatókon, és mi is sokat küzdünk, és nekünk is kudarc, ha valamit elrontunk...

Nyugi, lazaság, kitartás...

Meg lesz az.

Bocsi, egy picit hosszú lett.

2020. febr. 29. 09:40
 9/25 anonim válasza:

Nyolcas,

Hol tanulsz vezetni? Véletlenül nem Fehérváron?

2020. febr. 29. 17:57
 10/25 anonim ***** válasza:
Nem Fehérvár. Csongrád megye.
2020. febr. 29. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!