Mennyibe kerűl kb. egy 2010 körüli Suzuki Swift-re a kötelező biztositás?
Kezdő jogsival.
32F
a 30e szerintem lehetetlen már kezdő jogsival manapság...
hiába vidéki, öreg, gyenge autó.
inkább 45e-től felfele.
Fölösleges tippelgetni, ott vannak a kalkulátorok, személyre szabottan mutatják a pontos eredményeket (mert a biztosítók ajánlatai között jókora eltérések lehetnek).
Az mondjuk téves, hogy azért drága mert öreg, gyenge autó.. az új, erős motorral szerelt autókra drágább a biztosítás, illetve azért egy 2010-es Swift már nem az egyes, "papír" széria.
Az itthoni járműparkot nézve nem is kirívóan öreg egy 10 éves autó.
Félreérthetően írtam :)
Nem tudom mi alapján kalkulálják a biztosítást de tök randomnak néz ki a dolog...
Ugyan annyiba kerül egy friss jogsisnak meg egy 10+ éves jogsisnak egy 15 és egy 30 éves autó biztosítása vidéken bónusz nélkül.
De egy pár éves jóval erősebb autó biztosítása sem sokkal több.
Általános tévhit, hogy a friss jogsira drágább.
Kalkulálj egyet friss jogsival, aztán ugyanazt 10 éves jogsival, te is meglátod.
Ja látom, már te is észrevetted közben, hogy friss jogsi nem számít.
Angliában magas szorzók vannak rá.
A többi szorzó sem random amúgy, elvileg nyilvánoan elérhető az összes biztosító díjtáblázata.
Általánosan a helység és az életkor jár nagy szorzókkal, de még sok más is csökkentheti/növelheti jelentősen.
Életkor szorzó pl. ahol én vagyok 24 éves korig csökkent, 24-nél nagyobb ugrás, aztán 40 évesig csökken, majd elkezd nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!