Suzuki Ignis 2017-l a 2 éves szakszervizes vizsgálat keretein belül köteles vagyok eltűrni a már tavaly bejelentett fékolajcserét?
Suzuki Ignis 2017-s járművem lassan a 2 éves garanciális szervizbe kell vigyem, ahol tavaly azt mondta a műhelyvezető, hogy a fékolajat a "garancia feltétele" miatt cserélni kell. Beszéltem neki, hogy a kocsi keveset fut, most lesz 8000km benne 2 évesen, nem értem minek megpiszkálni egy jól működő rendszert. Kérdésem annyi, köteles vagyok eltűrni, hogy a tökéletes fékolajat, illetve a fékrendszert piszkálják, illetve ki tudja mivel vegyítsék aminek később én iszom meg a levét?
Másik autómba 13 év alatt ugyanaz a fékolajjal működött, sosem volt vele probléma.
Szia!
Igen kötelező a csere.
A nevében is benne van,hogy garanciális (kötelező). Ellenkező esetben ugrik a garancia. Ez azért ne fájjon.
Már olyan sincs hogy KÖTELEZŐ. Ez szabadon választott.
A többi is amit elvégeznek rajta az is felesleges, csak a pénzről szól.
Én elvittem az első szervizre, amit piszokul soknak találtam a fizetni valót, azóta egyszer se vittem el. Mindent magam csináltam.
16. éves és semmi baja nincs.
Már nem működő, de a Kondorosi úti Suzuki szervizben az éves szakszerzizegéskor motorolajat cseréltek benne. Hivatalos szakszerviz létére olyan cudar minőségű olajat tettek bele, hogy kopogott a motor tőle. 1 hónapra rá, inkább maszeknél saját vásárlású Castrol magnetic olajat és hozzá a normális szűrőt vittem, hogy cseréljék le ezt a rossz minőségű valamit.
Jelen esetben a csere azért bosszant mert tökéletesen ugyanolyan fékfolyadék nincs, és éppen attól tartok, hogy nemhogy jó lenne a kocsinak, inkább a két termék kocsonyásodhat is össze, mint a tinta patronoknál aztán én szopok emiatt. Nincs nagy bizalmam a márkaszervizekhez egy ideje.
" inkább a két termék kocsonyásodhat is össze, mint a tinta patronoknál"
Ilyen nincs, ezt csak te vizionálod.
Ezt nem eldöntöttem, csak vártam volna hozzáértő normális ember válaszát, aki az okoskodáson túl elmondja, Pl mercibe jó a fékolaj tizen évig egy Suzukiban meg nincs más dolguk, mint unalmukban fékolajat cserélnek észnélkül.
Ha ismernéd a kémiát , tudnád nincs két pontosan ugyanolyan anyag csak hasonló. Ha valamit észnélkül megpiszkálnak, azzal lehet többet ártanak, mint használnának., ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!