Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 130 km/h-val a belső sávban,...

130 km/h-val a belső sávban, kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Ma jöttünk haza Budapestről, apukám vezetett. Ahogy felértünk az autópályára, ő beállt a belső sávba, de folyamatosan villogtak és dudáltak mögötte. Ő meg fel volt háborodva, hogy 130-135-tel megy, mit dudálnak rá, és hogy csak azért se fog kimenni onnan... Mondtam, hogy valószínűleg azért, mert haladnának, akik 120-130 környékén mennek, inkább maradjanak a külsőben. Én is ilyen vagyok, agyvérzést kapok, amikor mennék, haladnék, de valaki a belsőben szerencsétlenkedik. Erre hogy én csak ne vezessek ilyen erőszakosan, így is annyi a baleset. Kéthetente kijárok Ausztriába a barátom miatt, ő ezzel szemben 3-4 havonta megy autópályán, ezért kicsit úgy érzem, nagyobb a rutinom. Függetlenül attól, hogy 21 éves vagyok, és nő. Aztán már az ötödik ilyennél rászóltam, hogy ne menjen már ki folyton, mert ezzel tényleg feltartja azt, aki menne rendesen. Most vérig van sértve, hogy "beszóltam" neki, meg én ne akarjam kioktatni, amikor 30 éve van jogosítványa. Igen, csak éppen a vezetéshez nincs semmi érzéke...
2020. febr. 20. 22:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
7%
Autópályán 130 km/óra, autóúton 110 km/óra a max. sebesség. Nem értek egyet ezzel a "Nekem f×a ótóm van, így a szabályok rám nem vonatkoznak" emberekkel...
2020. febr. 21. 06:31
 22/27 anonim ***** válasza:
89%
Tök mindegy, mennyivel megy. Ha nincs pár masodpercen belül valaki a külső sávban, ott KELL menni. 200-zal mész, akkor is (elvben). Ha úgy halad a belsőben, hogy mehetne a külsőben, az pont ugyanolyan szabálytalan, mint a gyorshajtás, amit meg akar akadályozni. Illetve lehet ugyanúgy veszélyes is adott helyzettől függően. Egyik 19, másik egy híján 20.
2020. febr. 21. 07:43
 23/27 anonim ***** válasza:
92%
A belső sáv előzésre van,amennyiben befejezte az előzést jobbratartási kötelezettsége van!Amúgy én is agyvérzést kapok ha szarakodnak előttem ,meg a kis 90lóerős fostaligát vezető fxaszfejek akarnak észt osztani!
2020. febr. 21. 08:10
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad. Apádnak semmi keresnivalója nem volt a belső sávban, ő volt szabálytalan.
2020. febr. 21. 09:53
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Jogosan dudáltak, teljesen szabálykövetően jártak el, mivel lakott területen kívül a hangjelzés használható előzési szándék jelzésére. Ezt jelezték. Szabálykövetőek voltak, nem akarták jobbról szabálytalanul megelőzni.

Addig fogja ezt csinálni, ameddig kürtölés helyett egy szép sötétkék Octavia bekapcsolja a rejtett kék-pirosat, szirénát, és szépen leinti, és kiosztja a csekket a kötelező jobbra tartás megszegéséért. Jobb esetben. Rosszabb esetben egy vadbarom megelőzi jobbról, kicsit besatuz, és mivel szerinted is igen béna a vezetéshez, ijedtépen elkezd majd pingpongozni a kocsival a két szalagkorlát között, és a tetején fog megállni. A tűzoltók meg majd keresgélik, hogy melyik üszkös csontdarab melyikőtökhöz tartozott.

2020. febr. 21. 10:11
 26/27 anonim ***** válasza:
72%
Apádat úgy lekúpoltam volna, hogy a feje leszakad a helyéről aztán puffoghat magában egy hétig a vén proli.
2020. febr. 21. 10:11
 27/27 anonim ***** válasza:
81%

Kérdezőnek: Apád egy igazi f*** lehet... Ez a csakazért se megyek le mentalitás... Ezeket már énis van, hogy jobbról előzöm.

Apádnak semmi köze ahhoz, hogy ki mennyivel megy. Nagyon jól le írták előttem. Nem önkéntes rendőr. Ha 200-zal érkezek meg mögé, el kell engednie. Nem az ő dolga hogy ÉN szabályt szegek-e vagy nem. Semmi köze hozzá. Ha megbüntetnek, az az én dolgom, illetve a rendőröké.

És ha jó indokom van, hogy gyorsan hajtsak? Ha szül a feleségem a hátsó ülésen? Ha nyílt törése van annak akit viszek? Ha időpontra mész valahova? Ha haldoklik valakim a kórházban? Ha hív a gyereked, hogy baj van? Apád akkor is szándékosan fel fog engem tartani? Mert 130 az 130, az szent és sérthetetlen. Kíváncsi vagyok, apád vészhelyzetben is ennyire nagy szabálykövető lenne-e.

De ha apád ennyire nagy rendőr, akkor gondolom büntetni a tilosban parkolókat is, igaz? Ha valakit lát, hogy rossz helyre parkol, odamegy és szól. Jahogy az nem zavarja... De a gyorshajtás igen.

És igen. Jobbratartási kötelezettség van. És apád azzal, hogy direkt nem megy ki, indokoaltlanul halad a belsőben, és feltartja a mögötte érkezőt, pont annyira szabályt szeg, mint a gyorshajtó. Csak mondom.

Ha látom, hogy valaki marhán jön mögöttem, miközben én előzök, még oda is szoktam kicsit lépni neki, hogy minél kevesebbet tartsam fel azt aki mögöttem jön. Aztán ha még 150-nél is parasztkodik, meg villog össze vissza mert nem bír várni 2 másodpercet, meg indexel, meg letol, akkor lehet, hogy megpadlózom ha mellém ér. Aztán akkor szenvedjen az előzéssel.

2020. febr. 21. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!