130 km/h-val a belső sávban, kinek van igaza?
Jogosan dudáltak, teljesen szabálykövetően jártak el, mivel lakott területen kívül a hangjelzés használható előzési szándék jelzésére. Ezt jelezték. Szabálykövetőek voltak, nem akarták jobbról szabálytalanul megelőzni.
Addig fogja ezt csinálni, ameddig kürtölés helyett egy szép sötétkék Octavia bekapcsolja a rejtett kék-pirosat, szirénát, és szépen leinti, és kiosztja a csekket a kötelező jobbra tartás megszegéséért. Jobb esetben. Rosszabb esetben egy vadbarom megelőzi jobbról, kicsit besatuz, és mivel szerinted is igen béna a vezetéshez, ijedtépen elkezd majd pingpongozni a kocsival a két szalagkorlát között, és a tetején fog megállni. A tűzoltók meg majd keresgélik, hogy melyik üszkös csontdarab melyikőtökhöz tartozott.
Kérdezőnek: Apád egy igazi f*** lehet... Ez a csakazért se megyek le mentalitás... Ezeket már énis van, hogy jobbról előzöm.
Apádnak semmi köze ahhoz, hogy ki mennyivel megy. Nagyon jól le írták előttem. Nem önkéntes rendőr. Ha 200-zal érkezek meg mögé, el kell engednie. Nem az ő dolga hogy ÉN szabályt szegek-e vagy nem. Semmi köze hozzá. Ha megbüntetnek, az az én dolgom, illetve a rendőröké.
És ha jó indokom van, hogy gyorsan hajtsak? Ha szül a feleségem a hátsó ülésen? Ha nyílt törése van annak akit viszek? Ha időpontra mész valahova? Ha haldoklik valakim a kórházban? Ha hív a gyereked, hogy baj van? Apád akkor is szándékosan fel fog engem tartani? Mert 130 az 130, az szent és sérthetetlen. Kíváncsi vagyok, apád vészhelyzetben is ennyire nagy szabálykövető lenne-e.
De ha apád ennyire nagy rendőr, akkor gondolom büntetni a tilosban parkolókat is, igaz? Ha valakit lát, hogy rossz helyre parkol, odamegy és szól. Jahogy az nem zavarja... De a gyorshajtás igen.
És igen. Jobbratartási kötelezettség van. És apád azzal, hogy direkt nem megy ki, indokoaltlanul halad a belsőben, és feltartja a mögötte érkezőt, pont annyira szabályt szeg, mint a gyorshajtó. Csak mondom.
Ha látom, hogy valaki marhán jön mögöttem, miközben én előzök, még oda is szoktam kicsit lépni neki, hogy minél kevesebbet tartsam fel azt aki mögöttem jön. Aztán ha még 150-nél is parasztkodik, meg villog össze vissza mert nem bír várni 2 másodpercet, meg indexel, meg letol, akkor lehet, hogy megpadlózom ha mellém ér. Aztán akkor szenvedjen az előzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!